Webinar netwerk 'Beeldschermgebruik van kinderen verminderen: #hoedan?'

Kinderen zitten steeds jonger achter een beeldscherm. Onderzoek wijst uit, dat overmatig schermgebruik sterk bijdraagt aan een nieuwe epidemie: groeiende myopie ofwel bijziendheid. Dit is een groot probleem over de gehele wereld, dus ook in Nederland. Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd hoe je als professional een bijdrage kan leveren aan het oplossen hiervan, schrijf je in voor het webinar: Beeldschermgebruik van kinderen verminderen: #hoedan?
Datum
5 november 2021
Tijd
14.30 uur
Locatie
Online
Kosten
N.v.t.

Professionals in de zorg krijgen in één uur presentaties vanuit kennis, beleid en praktijk tips over het waarom van en hoe de vuistregel 20-20-2 kan worden toegepast in het stimuleren van gezond gedrag ter voorkoming van myopie. Bijdragen zijn er van o.a. Caroline Klaver, oogarts en hoogleraar epidemiologie (Erasmus MC en Radboud MC), Muriel Weltens, Gezonde School adviseur (GGD Haaglanden) en Peter Nikken, bijzonder hoogleraar Mediaopvoeding en senior adviseur (Erasmus School of History, Culture and Communicatie en NJi).

Meld je aan>

Als aftrap van de week van de mediawijsheid en aan het einde van de week van de motoriek, wordt dit webinar georganiseerd door NCJ namens het netwerk 'zicht op Buiten', getrokken door AJN ambassadeur Visus Inzicht Vasanthi Iyer.

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk