Blogs

Lees de inspirerende blogs van onze gastbloggers en changemakers.

27 oktober 2022

Wat ik vroeger later wilde worden

Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen: ”Kinderen en dronken mensen spreken altijd de waarheid”. Die dronken mensen ga ik verder niet op in. Zelf kwam ik er na jaren achter dat ik vroeger de waarheid sprak. Als kind. Daar was wel een kleine speurtocht voor nodig.

27 oktober 2022

Samen komen we verder!

Gisteren was ik op zuigelingenhuisbezoek bij de ouders van hun eerste kind. En zoals al 20 jaar informeer ik hen over wat zij kunnen verwachten van het consultatiebureau (CB). Het beeld bij sommige ouders van het CB blijft nog altijd zo’n plek waar je kindje wordt gewogen en gemeten en de prikjes krijgt.

17 oktober 2022

Voorkomen is beter dan genezen, óók bij kinderarmoede

Toen mijn zwager uit Zuid-Afrika op bezoek was in Nederland vertelde ik hem over de scholingen (kinder)armoede die ik geef aan professionals. Mijn zwager keek mij vragend aan en zei: “Maar Peetje, in Nederland is toch helemaal geen sprake van armoede?!”

29 september 2022

Ga op zoek naar jouw gevoel bij waardengedreven vakmanschap

Het NCJ heeft waardengedreven vakmanschap prachtig op de agenda gezet. Het raakte me direct toen ik het zag. “Hè hè, eindelijk gaan we het daarover hebben binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).

29 september 2022

Er is nog zoveel wat we niet weten…

Ingrid Staal vertelt in haar blog over de overstap naar het NCJ.

13 september 2022

Iedereen het recht op bestaan en zekerheid

We hoeven de kranten maar open te slaan en het woord ‘crisis’ vliegt je om de oren. Voor alles wat niet lekker lijkt te gaan in dit land, creëren we inmiddels een crisis.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.