Blogs

Lees de inspirerende blogs van onze gastbloggers en changemakers.

21 maart 2024

Kinderwens bespreken is een logische taak voor de jeugdverpleegkundige

Vele gesprekken met kwetsbare cliënten heb ik gevoerd in mijn loopbaan. Voordat ik Nu Niet Zwanger (NNZ) kende, kwam het niet in mij op om kinderwens, seksualiteit en anticonceptie te bespreken tijdens mijn werk als jeugdverpleegkundige.

22 januari 2024

Be the change!

De razende stilstand waarin iedereen hard werkt om pech te temmen zal doorbroken moeten worden. Ruimte geven is de gamechanger. Dit jaar is het jaar van de ruimte. Be the change!

15 december 2023

Ontspannen & verbinden met Shantala Babymassage

Ik haar blog vertelt AIOS Jeugdgezondheidszorg Rozanne Lakenman waarom de Shantala babymassage vanaf moment één indruk op haar maakte en hoe deze laagdrempelige interventie bij zowel het kind als de ouders ultieme rust brengt.

30 november 2023

Handvatten en mooie verhalen: in gesprek met ouders over de Van Wiechenkenmerken

Op de website van het NCJ vind je vanaf nu het verhaal over het Van Wiechenonderzoek: een geheugensteun voor wat je aan ouders kan vertellen. Wij deelden dit nieuws al eerder, en nu vertelt ook Kirsten Smeding, die hieraan heeft gewerkt, over hoe zij deze totstandkoming heeft beleefd.

27 november 2023

Wat probeert de baby nu eigenlijk te zeggen?

Aansluiten bij de beleving van een zeer jong kind, terwijl je investeert in de samenwerkingsrelatie met de ouder, in 15-20 minuten tijd, terwijl je ook nog het ontwikkelingsonderzoek dient te doen… Als je in de jeugdgezondheidszorg werkt, kan je in ieder geval niet zeggen dat je te weinig uitdaging ervaart in je werk.

24 november 2023

Lef en een lange adem: een pleidooi voor preventie

De Week tegen Kindermishandeling - bedoeld als een moment om te bezinnen op dit thema en wat we hier als professionals mee doen - is weer voorbij. NCJ adviseur Merian Bouwmeester schrijft hierover.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.