Blogs

Lees de inspirerende blogs van onze gastbloggers en changemakers.

21 april 2023

Jongeren zijn géén kapotte spullen die je kan fixen

In het schooljaar van ’21-’22 hebben ruim dertigduizend jongeren vroegtijdig school verlaten. Het is de grootste stijging in de afgelopen 10 jaar. Waarom is het onderwijs niet in staat om toekomstperspectief te bieden aan jongeren? Het zijn toch niet de jongeren die stuk zijn?

30 maart 2023

Waarachtig = in verbinding

De mensen die mij kennen weten dat ik een bezig bijtje ben en ervan hou om verschillende dingen naast elkaar te ondernemen. Van de week vroeg iemand mij hoe ik alle verschillende rollen die ik daarbinnen vervul, zou kunnen verenigen? Ik krijg deze vragen regelmatig en keer op keer intrigeert het me. En het maakt me ook nieuwsgierig, want waarom irriteert de vraag mij stiekem ook een beetje?

17 februari 2023

De verpleegkundig specialist als verbinder

Ingrid Brokx vertelt in haar blog over de functie van verpleegkundig specialist.

25 januari 2023

Het Van Wiechenonderzoek: de rol van een dokters-/cb-assistente

Als je denkt aan de werkzaamheden van een cb-assistente of doktersassistente op het consultatiebureau (cb) dan denk je in eerste instantie wellicht aan het plannen van afspraken en het wegen en meten van baby’s en kinderen. Maar je kunt zoveel meer doen en echt van waarde zijn voor ouder en kind. 

23 januari 2023

Hoe gaat het? Red je het een beetje?

In deze blog kijkt NCJ-directeur Igor Ivakic terug op 2022. Maar ook blikt hij vooruit op 2023 en roept hij jou op de ruimte te nemen om het ondenkbare te denken. Om die eerste stap te zetten om dat te doen wat je misschien nooit dacht te kunnen. Kom maar op 2023!

27 oktober 2022

Wat ik vroeger later wilde worden

Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen: ”Kinderen en dronken mensen spreken altijd de waarheid”. Die dronken mensen ga ik verder niet op in. Zelf kwam ik er na jaren achter dat ik vroeger de waarheid sprak. Als kind. Daar was wel een kleine speurtocht voor nodig.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.