Onderwerp

Week voor Jeugdgezondheid

In de eerste week van juni organiseert het NCJ de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. Het thema dit jaar is ‘ruimte voor preventie’.

Over de Week voor Jeugdgezondheid

Het is in Nederland niet vanzelfsprekend dat kinderen gezond opgroeien. Nog steeds bepaalt de plaats waar je wieg staat de toekomst van een generatie. Gezond en betekenisvol opgroeien en kansengelijkheid staan onder druk. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) staat voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind. De onvoorwaardelijke steun van de leer- en leefomgeving waarin het kind opgroeit, levert daar een essentiële bijdrage aan. Preventief investeren in gezondheid is investeren in de toekomst van generaties. In de eerste week van juni organiseert het NCJ daarom de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. 

Ik wil op de hoogte blijven en me aanmelden!

Tijdens de week delen we ontwikkelingen, agenderen we maatschappelijke vraagstukken die een gezonde ontwikkeling in de weg staan en bieden we gamechangers op het gebied van preventie een podium.

Preventie is ons vak; gezonde generaties ons doel. Wij zijn ervan overtuigd dat we dat samen kunnen bereiken. Met liefdevolle, veerkrachtige ouders die kwetsbaar durven te zijn en vertrouwen hebben in de opvoeding. Door zorgen te normaliseren en zorg te bieden aan diegenen waarbij dat echt nodig is. En ook met waardengedreven professionals die van preventie hun vak hebben gemaakt en onder andere te vinden zijn in de jeugdgezondheidszorg (JGZ), de geboortezorg, de kinderopvang en het onderwijs. Wij nodigen alle professionals die te maken hebben met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren van harte uit om deel te nemen aan deze week!

Het thema dit jaar is ‘ruimte voor preventie’, omdat we weten dat investeren in preventie loont. Zorg redt levens, preventie generaties!

We gaan van start over:

Programma

Tijdens de Week voor Jeugdgezondheid verbinden we beleid, praktijk en onderzoek om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. We trappen de week op maandag 3 juni af met de première van onze NCJ documentaire ‘Preventie: ons vak!’. Tijdens de Week voor Jeugdgezondheid vinden er verschillende evenementen plaats waarvoor je je kunt aanmelden.

Lees hier alles over het programma.

Première documentaire ‘Preventie: ons vak!’

We trappen de week op maandag 3 juni af in Het Huis Utrecht met de première van onze documentaire ‘Preventie: ons vak!’ en diverse gastsprekers. In deze documentaire, die is gemaakt in samenwerking met documentairemaakster Renate Tromp, staat preventie in de JGZ centraal. In de documentaire spreken we bijzondere professionals die van preventie hun vak hebben gemaakt. Wat doen we nu en in de toekomst voor gezonde generaties in Nederland en wat kan nog beter?

Lees hier alles over de première.

NCJ Preventie Prijs

Tijdens de Week voor Jeugdgezondheid reikt het NCJ de ‘NCJ Preventie Prijs’ uit. Een prijs voor die ene speciale professional die van preventie haar of zijn vak heeft gemaakt. Deze professional onderscheidt zich door op opvallende, speciale, unieke of eigenwijze wijze bij te dragen aan het realiseren van de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Kortom, we zoeken naar een gamechanger die niet schroomt om van de gebaande paden af te wijken en zich volledig inzet om generaties te helpen gezond, veilig en kansrijk op te groeien. Met de NCJ Preventie Prijs willen we excellent en inspirerend vakmanschap op het gebied van jeugdgezondheid erkennen en belonen!

Hier alles over lezen of iemand aandragen voor nominatie? Dat kan hier.

Webinarreeks: ‘Ruimte voor …’

Het thema van de Week voor Jeugdgezondheid is dit jaar ‘Ruimte voor preventie.’ Hieromheen geven onze NCJ-adviseurs in deze week verschillende webinars die beeldbepalende onderwerpen belichten vanuit een unieke invalshoek.

Bekijk het programma om te zien wanneer de webinars plaatsvinden en lees hier uitgebreid welke onderwerpen er in de webinars worden behandeld.

 

Aanmelden voor de evenementen

Materiaal Week voor Jeugdgezondheid

Wil je de week voor Jeugdgezondheid onder de aandacht brengen bij jouw organisatie, collega’s of netwerk? Heel graag! Dat kan met dit pakket aan promotiemateriaal.

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.