Onderwerp

Week voor Jeugdgezondheid

Elk jaar, in de eerste week van juni, organiseert het NCJ de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties.

Over de Week voor Jeugdgezondheid

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) staat voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind. De onvoorwaardelijke steun van de leer- en leefomgeving waarin het kind opgroeit, levert daar een essentiële bijdrage aan. Preventief investeren in gezondheid is investeren in de toekomst van generaties. Daarom organiseert het NCJ elk jaar, in de eerste week van juni, de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Dit is een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. 

We zien je volgend jaar graag weer terug! De eerstvolgende Week voor Jeugdgezondheid vindt plaats in de eerste week van juni 2025.

Ik wil op de hoogte blijven

Tijdens de week delen we ontwikkelingen, agenderen we maatschappelijke vraagstukken die een gezonde ontwikkeling in de weg staan en bieden we gamechangers op het gebied van preventie een podium.

Preventie is ons vak; gezonde generaties ons doel. Wij zijn ervan overtuigd dat we dat samen kunnen bereiken. Met liefdevolle, veerkrachtige ouders die kwetsbaar durven te zijn en vertrouwen hebben in de opvoeding. Door zorgen te normaliseren en zorg te bieden aan diegenen waarbij dat echt nodig is. En ook met waardengedreven professionals die van preventie hun vak hebben gemaakt en onder andere te vinden zijn in de jeugdgezondheidszorg (JGZ), de geboortezorg, de kinderopvang en het onderwijs. Wij nodigen alle professionals die te maken hebben met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren van harte uit om deel te nemen aan deze week!

De eerstvolgende Week voor Jeugdgezondheid is van maandag 2 t/m vrijdag 6 juni 2025. Meld je hier aan om op de hoogte te blijven.

2024: eerste Week voor Jeugdgezondheid

In de eerste week van juni 2024 vond de eerste Week voor Jeugdgezondheid plaats. We trapten de week af met de première van onze documentaire ‘Preventie: ons vak!’ en er waren gedurende de week verschillende webinars te zien. Lees hier de wrap-up van de week!

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.