Voor kinderen en jongeren

Informatie voor kinderen en jongeren

Het is goed om over je vragen, zorgen of angsten te praten met iemand die je vertrouwt. Misschien kun je praten met je ouders, een vriend of vriendin? Er zijn ook organisaties die jij kunt bellen. Zij zijn een luisterend oor, denken met je mee of praten gewoon even met je. Je vindt ze hieronder. Vind je het lastig kiezen uit de organisaties hieronder? Gebruik dan de keuzehulp op de website van Jongeren Hulp Online.

Pubergezond

Ben jij jonger dan 12 jaar? En vraag je je af wanneer je nu eigenlijk een puber bent? En wat moet je als puber eigenlijk weten? Bekijk dan de filmpjes van Puber Gezond. De filmpjes gaan onder andere over: het onderzoek van de jeugdgezondheidszorg in groep 7, social media, gevoelens, lichamelijke ontwikkeling en pesten.

Jongeren Hulp Online

Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit of als je gewoon een keer je hart wilt luchten: bij Jongeren Hulp Online vind je meer dan 20 hulplijnen die je snel, anoniem en gratis ondersteuning bieden. Via de chat, telefoon of email. Betrouwbaar en professioneel.

JouwGGD.nl (voor 13-23 jaar)

JouwGGD.nl is de jongerenwebsite van GGD’en en JGZ-organisaties in Nederland. De website is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Op deze site vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Hoezitdat.info

Hoezitdat.info is de jongerenwebsite van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Als je een vraag stelt via de chat, krijg je antwoord van één van de ervaren medewerkers van ons enthousiaste team.

De Kindertelefoon (voor 8-18 jaar)

Je kunt De Kindertelefoon bellen over al jouw vragen, zorgen of wat je verder bezig houdt.

Alles oké? Supportlijn (vanaf 18 jaar)

Alles oké? biedt support aan alle jongeren vanaf 18 jaar als het even niet zo lekker gaat. Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot.

113 Zelfmoordpreventie (voor alle leeftijden)

Denk je eraan om jezelf pijn te doen? Neem contact op met de vrijwilligers van 113 Zelfmoordpreventie. Zij zijn er dag en nacht om je te helpen.

Veilig Thuis (voor alle leeftijden)

Gaat het thuis of met jezelf niet goed? Is er veel ruzie thuis? Of word je misschien mishandeld? Je kunt 24 uur per dag anoniem bellen met Veilig Thuis.

@ease (speciaal voor jongeren van 12 tot 25 jaar)

Zit je ergens mee? Erover praten helpt! Bij @ease kun je gewoon binnenlopen of chatten: anoniem, zonder afspraak en gratis. We zijn er speciaal voor jongeren van 12 tot 25 jaar.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.