JGZ Live!
8 oktober 2024 15:00 - 16:30 Online: Zoom
10 oktober 2024 10:00 - 13:30 NCJ, Churchilllaan 11 Utrecht
Het Nationaal Programma Onderwijs en het NCJ nodigen je graag uit voor de conferentie: 'Wegwijs in welbevinden', dé dag voor onderwijsprofessionals in het funderend onderwijs.
14 oktober 2024 09:30 - 16:30 1931 in 's-Hertogenbosch
Het Harry Volker Genootschap grijpt 150 jaar kinderwet aan om je uit te nodigen voor een bijeenkomst. Meld je aan om op de hoogte te blijven.
15 oktober 2024 09:00 - 17:00 ntb
5 november 2024 09:00 - 16:30 NCJ, Churchillaan 11, Utrecht
De promovendikring brengt promovendi en gepromoveerden die onderzoek in de jeugdgezondheidszorg doen of deden met elkaar in contact.
11 november 2024 15:00 - 17:00 Online (Zoom)
Werk jij op het consultatiebureau en vraag jij je ook weleens af of het anders kan? Kom dan naar het innovatiecafé en laat je inspireren door de collega’s van de JGZ uit Groningen met hun Peuterplein consult.
26 november 2024 15:00 - 16:30 Online
Samen met collega's je talenten ontdekken, deze omzetten naar persoonlijke ontwikkeldoelen en zelf bepalen hoe je je eigen ontwikkeling volgt, is de kern van de workshop ‘Van talent naar ontwikkeldoelen’. Elkaar stimuleren en samen leren vergroot niet alleen je werkplezier maar versterkt ook je vakmanschap en geeft verdieping in de samenwerking als team.
Een moreel beraad is een vorm van moreel leren bij dilemma’s. Deze methode is geschikt voor teams die dagelijks met elkaar samenwerken of in de praktijk veel met elkaar te maken hebben.
Een moreel beraad is een vorm van moreel leren bij dilemma’s. Deze methode is geschikt voor teams die dagelijks met elkaar samenwerken of in de praktijk veel met elkaar te maken hebben.
Waardengedreven vakmanschap zorgt voor tevreden, betrokken en bevlogen professionals die in hun kracht staan.
Is iedereen in jouw organisatie zich bewust van de waarde van eenduidig en gestructureerd registreren? Speel met jouw team de serious game ‘Zorgen zonder zorgen’ tijdens deze workshop.
Samenwerken is een taak van de JGZ die in het basispakket JGZ is opgenomen. De vraag is wat houdt samenwerken eigenlijk in en hoe geef je daaraan uitvoering in de praktijk?
Het NCJ heeft een juridische toolkit ontwikkeld waarin de wet- en regelgeving beschreven wordt waar de JGZ mee te maken heeft. Weet jij welke wet- en regelgeving voor jou van belang is? En hoe goede afwegingen te maken in de praktijk?
Hoe je komt tot correcte en effectieve dossiervorming? In deze scholing leer je hier alles over. Deze scholing kan ook individueel worden gevolgd.
Hoe sluit jij aan bij de belevingswereld van ouders? In deze workshop ga je onder begeleiding van NCJ-adviseurs samen met andere professionals die dagelijks met kinderen en hun ouders werken aan de slag met het thema aansluiten bij ouders.
Heb jij zicht op welke activiteiten en/of interventies er in jouw gemeente beschikbaar zijn voor verschillende doelgroepen (jeugd, volwassenen en ouderen)? Wil jij ook aan de slag met duurzaam preventiebeleid? Volg de workshop Focus op preventie!
Wil je meer als expert Jeugdgezondheid worden gezien? Een partner die actief en doorlopend meedenkt met de opdracht en vraagstukken van de gemeente?
Wil jij je ook meer gaan inzetten om de gevolgen van armoede en schuldenproblematiek bij jeugdigen en hun gezinnen tegen te gaan?
Tijdens dit innovatiecafé benutten we het lerend vermogen van jouw organisatie om innovatiekracht blijvend te benutten en te reflecteren.
Wil jouw organisatie de kennis over Early Life Stress vergroten en werken aan een gezamenlijke effectieve aanpak? Volg de workshop ‘Early Life Stress’.
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.