Netwerk procesbegeleiders moreel beraad

Het is belangrijk om als procesbegeleider moreel beraad (iemand die is opgeleid in de principes van morele besluitvorming en ook teams/groepen begeleidt in het maken van moreel juiste keuzes) van belang om zelf te blijven leren. Een netwerk is daarvoor een geschikte plek. Leren van elkaar, van collega’s bij andere organisaties met andere dilemma’s en andere ervaringen verrijkt je eigen kennis en kunde.

Lees meer over professionele dilemma’s

Inhoud

In een dagdeel wordt gestart met een plenair en inhoudelijk gedeelte. Een specifiek thema wordt inhoudelijk toegelicht en er is ruimte voor discussie en vragen.
Na het plenaire gedeelte gaat de groep uiteen in groepen van 5-8 personen om onder begeleiding te leren van en met elkaar. De manier waarop dit wordt gedaan wordt vooraf bepaald. De inhoudelijke voorbereiding voor dit gedeelte gebeurt voorafgaand aan de bijeenkomst door jezelf aan de hand van vragen die je krijgt toegestuurd. Het dagdeel wordt plenair afgesloten.

Opzet en werkwijze

Met het netwerk procesbegeleiders moreel beraad bieden we naast educatie (plenair inhoudelijk deel aan de hand van (actuele) thema’s in het werken aan morele besluitvorming) de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, kennis te verrijken in een overzichtelijke groep (5-8 personen).
Dit netwerk vraagt om vertrouwelijkheid zodat de veiligheid om te kunnen leren geborgd wordt. Het netwerk vindt twee keer per jaar plaats. Inschrijven en deelname geldt voor twee bijeenkomsten.

Voor wie?

Dit incompany aanbod is bedoeld voor professionals die met/voor jeugd en ouders werken en die opgeleid zijn of werkzaam zijn als procesbegeleider moreel beraad.

Aanvullende informatie
Duur twee keer een dagdeel
Locatie NCJ, Churchilllaan 11 (7e etage), Utrecht
Accreditatie Op aanvraag
Kosten Op aanvraag

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.