Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over jeugdgezondheid.

8 december 2022

Zo werk je volgens de bedoeling! Inspirerend innovatieatelier met Wouter Hart.

Tijdens het laatste Innovatieatelier van 2022 ‘Werken volgens de bedoeling’ daagde Wouter Hart ons uit om terug te gaan naar ‘de bedoeling’ en wat dit voor de JGZ zou kunnen betekenen.

28 november 2022

Gratis lespakket 4vuurwerkveilig

De jaarwisseling is een feestje dat vaak met vuurwerk gevierd wordt. Maar hoe mooi en feestelijk vuurwerk ook is, er ontstaan ook ongevallen door. Met het gratis lespakket 4vuurwerkveilig maak je kinderen van groep 7-8 bewust van de gevaren van vuurwerk en geef je ze tips voor een veilige jaarwisseling.

28 november 2022

De aandachtsfunctionaris kindermishandeling als steunpilaar!

Om meer inzicht te krijgen in de taken, verantwoordelijkheden en de ondersteuningsbehoefte van de aandachtsfunctionarissen kindermoede hebben we een vragenlijst verstuurd. Over één ding kunnen we heel zeker zijn: deze aandachtsfunctionarissen werken ontzettend hard om de signalering van kindermishandeling binnen de organisatie op de kaart te zetten.

28 november 2022

Doe mee met de gratis scholing en praktijktest SINDA!

Wil je nog scherper leren kijken naar de ontwikkeling van een baby? En een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke onderbouwing van het ontwikkelingsonderzoek in de JGZ? Doe dan mee met de gratis scholing en praktijktest SINDA!

25 november 2022

JGZ-Sectorplan Covid-19

Vanwege de verwachte oplopende Covid-19 cijfers hebben het NCJ en de branche- en beroepsverenigingen een 'JGZ-Sectorplan' gemaakt voor de verschillende scenario's van Covid-19 zoals deze zich mogelijk kunnen gaan voordoen (Verkoudheid, Griep+, Continue Strijd en Worst Case).

23 november 2022

Help mee! Balansmeter voor ouders

Ouders kunnen van 24 november tot en met 15 december 2022 de Balansmeter invullen. Help mee met het verspreiden van de peiling.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.