Onderzoek

Om ieder kind zo gezond mogelijk te laten opgroeien, is onderzoek van essentieel belang. Want met de inzichten die wetenschappelijk onderzoek biedt – gecombineerd met het vakmanschap van professionals én de ervaringen van kinderen en ouders – kunnen we doen wat werkt.

En dat niet alleen! De gezondheidsgegevens die de jeugdgezondheidszorg verzamelt van bijna alle kinderen en hun ouders in Nederland, bieden inzichten op lokaal en landelijk niveau. Door deze JGZ-data te gebruiken voor onderzoek, ze te verrijken en te gebruiken voor spiegelinformatie en benchmarking, genereren we nieuwe kennis. Zo kunnen we anticiperen en gaan voor impactvolle duurzame preventie.

 

Hulp nodig bij het doen van onderzoek?

De onderzoekers van het NCJ denken graag met jou mee! Neem vrijblijvend contact op met Ingrid, Madelon, Merian of Yvonne.

Onze onderzoekers

Kennis én vakmanschap. Dat is waar onze onderzoekers zich op richten. Dat houdt onder andere in dat ze zelf onderzoek doen, meewerken aan onderzoek(saanvragen) en onderzoeksresultaten landelijk toegankelijk maken en duiden voor en met de uitvoeringspraktijk.

Maak kennis met onze onderzoekers

NCJ platform

Het NCJ ontwikkelt een informatieplatform genaamd het NCJ platform, wat bestaat uit verschillende producten die onderling met elkaar samenhangen. Zoals onderzoek en monitoring, registratiemodules voor onder andere VoorZorg en Stevig Ouderschap, modulaire JGZ-richtlijnen en inhoudelijke onderdelen zoals een gedigitaliseerde workflow van de BasisDataSet JGZ.

Lees meer

Schakel het JGZ wetenschapsatelier in: JGZ-professionals met een EBP-mindset.

“Tijdens het voorstelrondje, waarbij elke deelnemer kon aangeven wat zij in ieder geval kwijt wilde over het onderwerp, besefte ik als projectleider en collega-jeugdarts al dat dit Wetenschapsatelier precies ging opleveren wat we als onderzoekers voor ogen hadden.” – Margreet Harskamp

Doen wat werkt!

Door het inzetten van erkende interventies kan de JGZ ouders en jeugdigen de steun geven die zij nodig hebben. Erkende interventies zijn gebaseerd op onderbouwde theorieën en werkzame elementen en hebben zich al bewezen in de praktijk. Het beste resultaat behalen we door de interventie uit te voeren zoals bedoeld. Zo doe je wat werkt!

Lees meer

Stippel-Brigade: kennis naar praktijk

De NCJ Stippel-Brigade bestaat uit JGZ-professionals die zich inzetten voor het vertalen van wetenschap naar de praktijk. Het doel van de Stippel-Brigade is JGZ-professionals meer handvatten geven voor de spreekkamer en onderbouwing bieden bij beleidskeuzes. Dat doen we door onderzoeksresultaten te duiden. Daarmee bouwen we aan een Evidence Based Practice (EBP) praktijk.

Lees meer

Bekijk ook onze agenda met inspirerende sessies!

Het NCJ is sparringpartner voor ieder JGZ-vraagstuk.

Iedere vraag is anders. Wij adviseren, ondersteunen en verbinden daarom ook op maat.  Voor onderzoeksvraagstukken kun je contact opnemen met NCJ-adviseurs Merian, Yvonne en Madelon.

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

istaal@ncj.nl

06-48 34 19 56

Madelon Meijer-Hoogeveen

onderzoeker, adviseur

Madelon Meijer-Hoogeveen

onderzoeker, adviseur

mmeijer@ncj.nl

06-18737891

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

mbouwmeester@ncj.nl

06 - 29 03 80 58

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

yvanneste@ncj.nl

06 - 83 77 83 91

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.