Onderzoek

Om de gezondheid van ieder kind te beschermen en bevorderen, is onderzoek van essentieel belang. Het NCJ is een onafhankelijke, non-profit onderzoeksorganisatie die onderzoek doet in opdracht, maar ook zelf via vragenlijsten, monitors en evaluaties. Met regionaal en landelijk inzicht in de gezondheid en gezondheidsomgeving van de jeugd, dragen we bij aan het versterken van de preventieve zorg voor jeugd.

Onmisbaar hierin is de samenwerking tussen wetenschap, beleid en praktijk. Alleen door wetenschappelijke inzichten te combineren met het vakmanschap van professionals én de ervaringen van kinderen en ouders – kunnen we doen wat werkt. We streven altijd naar landelijk opschalen, zodat ieder kind in Nederland van ons onderzoek kan profiteren.

 

NCJ promovendikring

Wil je of ga je promoveren of ben je al gepromoveerd? Dan is onze promovendikring wellicht iets voor jou?

Lees meer

Ons onderzoek

Schakel het JGZ wetenschapsatelier in: JGZ-professionals die actief meedenken in lopend wetenschappelijk onderzoek.

Stippel-Brigade: kennis naar praktijk

De NCJ Stippel-Brigade bestaat uit JGZ-professionals die zich inzetten voor het vertalen van wetenschap naar de praktijk. Het doel van de Stippel-Brigade is JGZ-professionals meer handvatten geven voor de spreekkamer en onderbouwing bieden bij beleidskeuzes. Dat doen we door onderzoeksresultaten te duiden. Daarmee bouwen we aan een Evidence Based Practice (EBP) praktijk.

Lees meer

Jeugd in onderzoek

Het NCJ is een van de organisatoren van Jeugd in Onderzoek. Dé ontmoetingsplek voor jeugdprofessionals, beleidsmedewerkers, wetenschappers en schoolleiders en -bestuurders die kennis en ervaring willen uitwisselen, om de ondersteuning aan jeugd en ouders te verbeteren.

Lees meer

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.