
SPARK: studie naar de lange termijn voorspellende waarde
Het JGZ Wetenschapsatelier is een landelijk netwerk van JGZ-professionals met een EBP-mindset, die actief meedenken in lopend wetenschappelijk onderzoek. Een sessie van het JGZ Wetenschapsatelier kan worden ingekocht door onderzoekers, voorafgaand aan, gedurende en/of bij afsluiting van een onderzoeksproject met als doel het vergroten van bijvoorbeeld draagvlak, haalbaarheid of verspreiding en implementatie binnen de JGZ. Het JGZ Wetenschapsatelier wordt gepromoot, gefaciliteerd en toegerust door het NCJ.
“Het verbinden van onderzoek aan je uitvoeringspraktijk maakt je werk zoveel leuker en interessanter! En de kansen zijn legio.” – deelnemer aan het JGZ Wetenschapsatelier
De kernactiviteit van het JGZ Wetenschapsatelier bestaat uit het ondersteunen van onderzoeksprojecten middels JGZ Wetenschapsatelier-sessies. Deze sessies worden gevuld met 15-20 JGZ-professionals uit het landelijke netwerk, verspreid over alle regio’s van Nederland.
Het rendement van het JGZ Wetenschapsatelier is drieledig: voor de deelnemers, voor de inkopende onderzoekers en voor de JGZ als sector.
Meer leden (kompanen) voor het JGZ Wetenschapsatelier zijn altijd welkom, want met een grotere groep zijn we nog beter beschikbaar voor belangstellende onderzoekers. De kracht van het JGZ Wetenschapsatelier zit hem juist ook in de regionale vertegenwoordiging van professionals, waardoor expertise en aansluiting vanuit alle regio’s in Nederland gerealiseerd kan worden. Dat maakt opschaling van bijvoorbeeld een regionaal ontwikkelde methodiek naar landelijk niveau beter mogelijk. Als je nog twijfelt om lid te worden, neem dan gerust een keer contact op met Yvonne Vanneste. Je bent ook welkom om te proberen hoe het is om deel te nemen voordat je een definitief besluit neemt.
Wil jij meer weten over het JGZ Wetenschapsatelier? Bekijk dan ons mission statement in de factsheet hieronder. Ben je onderzoeker en wil je meer weten over het JGZ Wetenschapsatelier? Neem gerust contact op met Yvonne Vanneste.
Meer weten?
Door samenwerking is het gelukt om inzicht te geven in de voorspellende waarde van de SPARK-methode met een follow-up van 10 jaar.
"*" geeft vereiste velden aan