JGZ Wetenschapsatelier

Het JGZ Wetenschapsatelier is een landelijk netwerk van JGZ-professionals met een EBP-mindset, die actief meedenken in lopend wetenschappelijk onderzoek. Een sessie van het JGZ Wetenschapsatelier kan worden ingekocht door onderzoekers, voorafgaand aan, gedurende en/of bij afsluiting van een onderzoeksproject met als doel het vergroten van bijvoorbeeld draagvlak, haalbaarheid of verspreiding en implementatie binnen de JGZ. Het JGZ Wetenschapsatelier wordt gepromoot, gefaciliteerd en toegerust door het NCJ.

De kernactiviteit van het JGZ Wetenschapsatelier bestaat uit het ondersteunen van onderzoeksprojecten middels JGZ Wetenschapsatelier-sessies. Deze sessies worden gevuld met 15-20 JGZ-professionals uit het landelijke netwerk, verspreid over alle regio’s van Nederland.

Het rendement van het JGZ Wetenschapsatelier is drieledig: voor de deelnemers, voor de inkopende onderzoekers en voor de JGZ als sector.

  • Deelnemers krijgen een netwerk van gelijkgestemde, enthousiaste sparringpartners, ontwikkelen een discipline-overstijgende helicopterview op hun werkveld, versterken hun vakmanschap en dragen bij aan de profilering van de JGZ. Ze positioneren zichzelf met wetenschappelijke expertise en worden zo aantrekkelijk als onderzoekspartner, reviewer of co-auteur.
  • Onderzoekers kunnen dankzij de bundeling van gemêleerde JGZ expertise uit het hele land de haalbaarheid van hun onderzoeksdesign vergroten met als gevolg succesvollere dataverzameling, betere generaliseerbaarheid en een vanuit praktijkervaring en vakmanschap gevoede interpretatie van hun onderzoeksresultaten. Een grotere kans op landelijke verspreiding, toepassing en vertaling naar handelingsperspectief kan resulteren in meer impact van hun onderzoek.
  • De JGZ wint aan impact, zichtbaarheid en kwaliteit als regionale initiatieven worden samengebracht, als de rol van de JGZ-professional in onderzoek wordt gepositioneerd en geprofileerd en als verbindingen worden gelegd met andere sectoren, gemeentelijk, regionaal en landelijk.

Contactpersoon

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.