Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 22 september 2023

Gezocht: kennis en kunde van JGZ (dokters)assistenten

JGZ (dokters)assistenten zijn op dit moment ondervertegenwoordigd bij richtlijnontwikkeling. En dat is een groot gemis! Ben jij werkzaam als JGZ (dokters)assistent? Meld je dan nu aan voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten.

Nieuws 20 september 2023

Symposium ‘Waardengedreven werken in de JGZ’: het uitgebreide programma

Op woensdagmiddag 29 november organiseert het NCJ voor alle JGZ-ers het symposium: “Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de jeugdgezondheidszorg”. Vind hier uitgebreide informatie over het workshopprogramma.

Webinar

Innovatiecafé – Slim samenwerken: webinars

Innovatie-pioniers uit vijf verschillende JGZ-organisaties hebben de handen ineen geslagen om in co-creatie webinars aan te gaan bieden. Het traject werd als een succes ervaren en heeft bij onze professionals geleid tot een gevoel van trots. In het online innovatiecafé werden de ervaringen en ambities voor doorontwikkeling met collega’s uit het veld gedeeld.

Webinar

Opleiden in de JGZ. Kansen voor co’s

In het interactieve webinar werd de notitie ‘Goed opleiden van coassistenten in de JGZ’ gepresenteerd, bedoeld om aankomende artsen enthousiast te maken voor een loopbaan in de JGZ en JGZ-organisaties te ondersteunen met gereedschap (de toolbox) voor een kwalitatief goed en toekomstbestendig coschap.

Nieuws 30 augustus 2023

Verdiepingsworkshops voor GIZ-getrainde professionals

Hoe kun je met gebruik van de GIZ-methodiek in gesprekken met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (nog meer) ondersteunen op de thema’s leefstijl, armoede, ouderschap, veerkracht en veiligheid & trauma?

Nieuws 29 augustus 2023

Zorgstandaard traumatisch hersenletsel kinderen & jongeren

Het updaten en implementeren van de zorgstandaard ‘’Traumatisch Hersenletsel kinderen en jongeren’’ krijgt 5 jaar na verschijnen een update.

NCJ publicatie

SPARK: studie naar de lange termijn voorspellende waarde

Een onlangs gepubliceerd artikel over de lange termijn voorspellende waarde van de SPARK-methode in Child Abuse & Neglect bevestigt eerdere bevindingen en levert nieuwe kennis op.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.