Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 25 mei 2023

Oproep aanmeldingen AJN-Flora van Laar prijs

De AJN roept op om kandidaten voor de AJN-Flora van Laar prijs aan te melden. De AJN-Flora van Laar prijs wordt elke twee jaar uitgereikt voor uitmuntend onderzoek in de Jeugdgezondheidszorg. Ook een baanbrekende innovatieve activiteit op het gebied van de Jeugdgezondheidszorg kan voor de prijs in aanmerking komen.

Webinar

Opname JGZ Live! 24 mei 2023

In deze editie van JGZ Live! deelde Adele Diepenmaat de ervaringen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie die op scholen wordt ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen.

Nieuws 25 mei 2023

Samenwerken aan de profilering JGZ binnen Kansrijke Start

Er is besloten om samen met de AJN te werken aan de profilering van de JGZ binnen Kansrijke Start. Dit heeft als doel om de samenwerking tussen netwerkpartners te verbeteren en zo de ondersteuning aan gezinnen in een kwetsbare situatie te versterken.

Nieuws 25 mei 2023

Inschrijvingen nu open voor Jeugd in Onderzoek 2023

Het is weer zover: je kunt je nu inschrijven voor Jeugd in Onderzoek 2023! Ben jij er ook bij op donderdag 21 september?

NCJ publicatie

Kwart van de ouders ontevreden over slapen van hun baby of peuter

De Stippel-Brigade las een artikel over ontevredenheid van ouders over het slapen van hun baby of peuter.

Nieuws 25 mei 2023

Vacature lid BDS redactieraad

Het NCJ is op zoek naar enthousiaste jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten die hun beroepsgroep vertegenwoordigen en/of deelnemen aan een gebruikersgroep bij de softwareleverancier. Ben jij die enthousiaste JGZ-professional? Solliciteer dan nu direct op de vacature ‘lid redactieraad BDS'.

Nieuws Webinar 25 mei 2023

Inzichten uit het eerste webinar over jeugdcriminaliteit

In het eerste webinar van de reeks over jeugdcriminaliteit deelden de sprekers een krachtige boodschap: samenwerking is van cruciaal belang, en hoe eerder, hoe beter. Het NCJ en het CCV hebben de handen ineengeslagen en organiseren nog twee webinars.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.