Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Webinar

Opname JGZ Live! 31 januari 2023

Kijk de opname van JGZ Live! van 31 januari 2023 terug. Gastspreker: Kees Kraaijeveld van de Argumentenfabriek.

Nieuws 26 januari 2023

Peiling Balansmeter: praat met ouders over balans

Hoe staat het met de draagkracht en draaglast van ouders? Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne, de nasleep van corona en de torenhoge inflatie op hun balans? Het NCJ bracht dit in kaart door middel van de zesde peiling met de Balansmeter.

Nieuws 26 januari 2023

Vragenlijst ‘De positie van de JGZ in Kansrijke Start’

Om de JGZ optimaal te kunnen (blijven) ondersteunen rond Kansrijke Start, willen we alle JGZ’ers die zich bezighouden met Kansrijke Start vragen om een vragenlijst in te vullen.

Nieuws 26 januari 2023

Geldzorgen bij ouders én professionals nemen toe

Steeds meer jeugdgezondheidszorg-professionals maken zich zorgen om hun eigen financiën. Zo blijkt uit de tweede peiling ‘Vragen over geldzorgen’ dat het NCJ in oktober 2022 onder professionals heeft gehouden.

Nieuws 25 januari 2023

Huilbaby’s: onderzoek en podcast

Kinderarts in opleiding Karola de Graaf doet onderzoek naar de mentale gezondheid van ouders met een baby. Met de uitkomsten van dit onderzoek hoopt ze de begeleiding van ouders met een huilbaby te kunnen verbeteren. Daarnaast geeft Karola in een podcast uitleg en tips over huilbaby’s.

Blog 25 januari 2023

Het Van Wiechenonderzoek: de rol van een dokters-/cb-assistente

Als je denkt aan de werkzaamheden van een cb-assistente of doktersassistente op het consultatiebureau (cb) dan denk je in eerste instantie wellicht aan het plannen van afspraken en het wegen en meten van baby’s en kinderen. Maar je kunt zoveel meer doen en echt van waarde zijn voor ouder en kind.

Nieuws 24 januari 2023

Aandacht voor het opleiden van jeugdverpleegkundigen

Suzanna van Dam en Minke Vellinga zijn al twee jaar in gesprek met ministerie VWS om de post-HBO opleiding tot jeugdverpleegkundige gesubsidieerd te krijgen. Hoe kunnen JGZ-organisaties dit plan ondersteunen?

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.