Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 30 maart 2023

De promovendikring: iets voor jou?

Het NCJ neemt de promovendikring die een aantal jaar geleden door de AJN is gestart over. Wil je of ga je promoveren of ben je al gepromoveerd? Dan is de promovendikring wellicht iets voor jou.

Blog 30 maart 2023

Waarachtig = in verbinding

De mensen die mij kennen weten dat ik een bezig bijtje ben en ervan hou om verschillende dingen naast elkaar te ondernemen. Van de week vroeg iemand mij hoe ik alle verschillende rollen die ik daarbinnen vervul, zou kunnen verenigen? Ik krijg deze vragen regelmatig en keer op keer intrigeert het me. En het maakt me ook nieuwsgierig, want waarom irriteert de vraag mij stiekem ook een beetje?

Nieuws 30 maart 2023

Hoe ervaren ouders en jeugdigen de NCJ-interventies?

In samenwerking met Avans heeft het NCJ verhalen opgehaald over de ervaring van ouders en jeugdigen met de NCJ-interventies. Hoe ervaren ouders een GIZ-gesprek, een Stevig Ouderschap-huisbezoek of een MAZL-consult? Bekijk de creatieve resultaten.

Nieuws 30 maart 2023

Samen terugblikken op de incompany training ‘Armoede’

In dit artikel deelt Petra Kletter (NCJ) ervaringen, inzichten en resultaten rondom de incompany training ‘Armoede’.

Nieuws 30 maart 2023

Oproep tot samenwerking in de prenatale fase

Voor een goede uitvoering van het Prenatale Huisbezoek door de JGZ bij zwangeren in een kwetsbare situatie (PHB JGZ) is samenwerking met de geboortezorg van essentieel belang.

Nieuws 30 maart 2023

Melden overtredingen Warenwet en/of de WHO Code

De Landelijke Borstvoedingsraad wil graag meer inzicht krijgen in overtredingen van de Warenwet en/of de WHO Code en daarbij is jouw hulp hard nodig.

Webinar

Opname JGZ Live! 21 maart 2023

Marjet Winsemius, directeur van stichting Voor Werkende Ouders, ging tijdens deze editie van JGZ Live! in gesprek met de JGZ. Marjet praat als oudervertegenwoordiger vrijwel elke dag met ouders en constateert dat corona er hard heeft ingehakt bij met name jongeren.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.