Changemaker

Yvonne Vanneste

"Begin met het nodige. Doe daarna het mogelijke. En dan ineens doe je zomaar het onmogelijke... "

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Mijn favoriete quote:
“Begin met het nodige. Doe daarna het mogelijke. En dan ineens doe je zomaar het onmogelijke… ”

Yvonne in 3 woorden:
1. gedreven
2. zorgzaam
3. betrouwbaar

Over mij:
Ik werk sinds1 februari 2018 bij het NCJ als adviseur en onderzoeker. Ik hou me voornamelijk bezig met Waardengedreven Vakmanschap, Ontwikkelingsonderzoek en onderzoek doen en duiden binnen de jeugdgezondheidszorg.

Ik ben arts Maatschappij & Gezondheid en was vanaf 1989 werkzaam bij de GGD West-Brabant als jeugdarts, beleidsadviseur en projectmanager. Vanaf 2007 richtte ik me op de aanpak van ziekteverzuim onder scholieren. Ik schreef de landelijke richtlijn ‘Snel terug naar school is veel beter’ en promoveerde op de ontwikkeling van de methodiek MAZL. In 2014 werd ik verkozen tot ‘Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid’.

Fun Facts:
1. Ik zwem het liefst in de regen
2. Sinds 3 jaar krijg ik pianoles, een kinderwens die in vervulling gaat. Dit is wat mijn docente schreef toen ik haar in december 2019 vroeg of ze mij les wilde geven: Leuk dat je eraan wil beginnen – kan nog prima.
Voor wonderkind ben je wat laat, voor wonderbejaarde nog ruim te vroeg
3. Tijdens mijn promotieonderzoek reed ik 5 jaar lang 1 keer in de 6 weken naar Maastricht voor overleg. Ik maakte dan graag een omweg van 50 km langs Heerlen (mijn geboorteplaats), om bij ‘onze’ bakker 6
Limburgse vlaaien te halen (voor in de diepvries). Zo hadden we elke weekend de lekkerste Limburgse vlaai van heel Nederland.

Neem contact op met Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.