Nieuws 7 mei 2024

Teleurstelling bij jonge ouders over stoppen met borstvoeding

In opdracht van het Voedingscentrum voerde het NCJ het afgelopen jaar onderzoek uit naar (melk)voeding onder ouders met een kind tot 1 jaar. Vandaag publiceerde het Voedingscentrum de resultaten hiervan. 71% van de vrouwen stopt eerder met het geven van borstvoeding dan ze hadden gehoopt. Twee derde was hierover teleurgesteld. 53% van de vrouwen start met het uitsluitend geven van borstvoeding bij de geboorte van hun baby. Dat is het laagst sinds de start van de metingen in 1997. De hoeveelheid melk speelt een grote rol bij het (eerder) stoppen met borstvoeding: de baby kreeg volgens de respondenten onvoldoende melk binnen of ze waren daar onzeker over. Betere ondersteuning kan daarbij helpen.

Lees het nieuwsbericht van het Voedingscentrum

Bekijk het onderzoeksrapport

Hulp bij borstvoeding

Het Voedingscentrum ondersteunt ouders die borstvoeding willen geven met praktische handvatten zoals video’s, een stappenplan voor het aanleggen, informatie over het bewaren van borstvoeding en een overzichtskaart met alle mogelijk in te schakelen hulp.

Het NCJ en onderzoek

Om de gezondheid van ieder kind te beschermen en bevorderen, is onderzoek van essentieel belang. Het NCJ is een onafhankelijke, non-profit onderzoeksorganisatie die onderzoek doet in opdracht, maar ook zelf via vragenlijsten, monitors en evaluaties. Met regionaal en landelijk inzicht in de gezondheid en gezondheidsomgeving van de jeugd, dragen we bij aan het versterken van de preventieve zorg voor jeugd.

Wil jij onderzoek laten uitvoeren in het domein van jeugdgezondheid? Of een sparringpartner voor het opzetten van jouw onderzoek of de vertaalslag van resultaten naar de praktijk? Vind het NCJ als onderzoekspartner.

Over het NCJ als onderzoekspartner

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.