Changemaker

Ingrid Staal

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Ingrid werkt sinds 15 oktober 2022 voor het NCJ in de kerngroep Innovatie en Ondernemerschap. Haar focus ligt op onderzoek, academisering van de JGZ, de verbinding tussen praktijk en wetenschap en visa versa.

Zij werkt altijd vanuit een passie om samen met de JGZ inzicht te geven in wat op welke manier bijdraagt aan het gezond en veilig opgroeien voor alle kinderen. Het kan tenslotte toch niet waar zijn dat verschillen in uitkomsten voor kinderen ontstaan door beleid en zorg. Haar motto is dan ook ‘een optimale start voor een leven lang meedoen: werken aan een evidence based JGZ’.

Ingrid is van origine verpleegkundige en jeugdverpleegkundige. Ze heeft verplegingswetenschap gestudeerd en is in 2016 gepromoveerd op vroegsignalering van opvoed- en opgroeiproblemen bij jonge kinderen. Ingrid is ontwikkelaar van de SPARK-methode, de Balansmeter en e-consulten binnen de JGZ.

In 2008 ontving Ingrid de JGZ innovatieprijs, in 2016 was zij genomineerd voor de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs en in 2020 kreeg ze een eervolle vermelding van de dr Swaakprijs.

Neem contact op met Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.