Nieuws 28 november 2023

Aandacht voor veerkracht en balans van ouders

Ouders zijn aan het terugveren van de enorme impact die de COVID-19 pandemie op hen heeft gehad, laten de bevindingen van de voorgaande peilingen met de Balansmeter zien. De groep die echter meer moeite heeft met terugveren blijkt nog altijd groot. 

Hoe gaat het nu?

JGZ-professionals hebben dagelijks laagdrempelig contact met alle ouders en kunnen het verschil maken voor die ouders waar het terugveren meer van vraagt. Het NCJ wil daaraan bijdragen door inzicht te blijven geven in de draagkracht en draaglast van ouders in Nederland. Daarom is de Balansmeter weer beschikbaar van 29 november t/m 22 december. Help jij mee om inzicht te krijgen in de veerkracht van ouders na corona? Deel dan de Balansmeter onder ouders.

Naar de Balansmeter

Instrument voor een mooi gesprek

De balansmeter is een waardevol instrument gebleken om ouders te ondersteunen in hun zoektocht naar de voor hen juiste balans. De ervaring leert dat het invullen van de (anonieme) vragenlijst aanleiding geeft tot mooie gesprekken zowel binnen het gezin als met de JGZ.

Help mee!

We hopen natuurlijk dat de Balansmeter door veel ouders wordt ingevuld. Wij jij ons helpen met het verspreiden van de vragenlijst onder ouders?

Achtergrondinformatie

De Balansmeter is op systematische wijze ontwikkeld vanuit het UMC Utrecht in nauwe samenwerking met ouders, praktijk en wetenschap en bedoeld om het ouderperspectief in beeld te krijgen.

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.