Waardengedreven vakmanschap

We willen vitaal en bevlogen ons vak inhoud geven. Maar door alles wat moet, vergeten wij onszelf soms en kunnen we de binding met ons vak en het plezier in ons werk verliezen. Herkenbaar? Dan is deze sessie wat voor jou of jouw team! Waardengedreven vakmanschap gaat verder dan bekwaam zijn in je vak. Waardengedreven vakmanschap gaat over ervaring opdoen, blijven leren, ontwikkelen, werken vanuit waarden en in verbinding zijn. In verbinding met jezelf, je beroepsgroep, jeudigen en hun ouders en de samenleving. Het is essentieel om hier als organisatie met elkaar over in gesprek te gaan. 

Lees meer over Waardengedreven vakmanschap

Waarom deze incompany workshop?

Waardengedreven vakmanschap zorgt voor tevreden, betrokken en bevlogen professionals die in hun kracht staan. Dit zorgt voor meer energie en betere resultaten op de werkvloer. Waardengedreven vakmanschap ademt kwaliteit en passie en is een voorwaarde voor de beste zorg aan jeugdigen en hun ouders/verzorgers.

Tijdens deze workshop leren jullie:

  • het belang van waarden voor jezelf en de ander en hoe het kan helpen om je met energie en vanuit de bedoeling, te blijven inzetten voor jeugdigen en hun ouders.
  • de kracht van met elkaar praten over de betekenis van waarden binnen je organisatie of beroepsgroep, zodat je weet wat je te doen staat.

“De monoloog laat mij nadenken over waar ik zelf sta. Wat verwacht ik van vakmanschap, wat kan ik betekenen voor de groep? Hoe gaan we er met elkaar tegenaan? Om samen voor iets te gaan staan, samen bereik je meer.”

Opzet en werkwijze

Tijdens deze workshop beeldt acteur en auteur Kees van Loenen met een theatermonoloog verhalen uit over professionals en hun vak. Het publiek ervaart en voelt wat niet altijd hardop wordt uitgesproken. Vanuit die (h)erkenning gaan we in gesprek met elkaar. Over je vak, je drijfveren en je motivatie. En we gaan op zoek naar verbinding. Met jezelf én met je vakgenoten. Samen kijken we naar hoe we van vooral regelgedreven werken naar meer waardengedreven werken kunnen gaan. Want alleen samen kunnen we het verschil maken en impact genereren.

Teaser workshop 'Waardengedreven vakmanschap'

Voor wie?

Wil je samen met je team een verdiepingsslag maken in de kwaliteit van je dienstverlening? Ben je op zoek naar een andere manier om met je collega’s in gesprek te gaan, hen te motiveren en (opnieuw) met elkaar te verbinden? Dan is de workshop ‘Waardengedreven vakmanschap’ uitermate geschikt voor jullie! De workshop is bedoeld voor iedereen die werkt in de zorg voor de jeugd.

“Kees geeft ons een ander perspectief op ons denken en doen, doordat hij niet uit de beroepsgroep komt. Daardoor leer je anders te kijken naar je eigen beroep en vakmanschap. Het haalt je uit je eigen stramien.”

Aanvullende informatie
Duur 3 uur
Locatie In overleg
Accreditatie Nee
Kosten Op aanvraag

Deze workshop liever individueel volgen?

Meer weten? Neem contact op!

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.