Onderwerp

Waardengedreven vakmanschap

Waardengedreven vakmanschap is essentieel voor vitale, betrokken en bevlogen medewerkers, een sterke en flexibele uitvoeringspraktijk en draagt bij aan een stevige positionering van jeugdgezondheid in het medische en sociale domein.

Inspiratiebijeenkomst

Het NCJ organiseert minimaal twee keer per jaar een inspiratiebijeenkomst over waardengedreven vakmanschap voor alle professionals die met jeugdigen en hun ouders werken. Aan de hand van een opname van de theatermonoloog van acteur Kees van Loenen maak je kennis met waardengedreven vakmanschap. Wat verstaan we eronder? Wat kan het jou brengen en wat levert het jouw organisatie op? Het is zo ontzettend belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Maar waarom?

Tijdens de bijeenkomst gaan we met elkaar op zoek naar wat het voor professionals betekent om waardengedreven te werken. En naar hoe waardengedreven vakmanschap professionals kan helpen om zich vol energie en vanuit de bedoeling te blijven inzetten voor jeugdigen en hun ouders.

Teaser inspiratiebijeenkomst 'Waardengedreven vakmanschap'

Waarom deze inspiratiebijeenkomst?

Waardengedreven vakmanschap zorgt voor tevreden, betrokken en bevlogen professionals die in hun kracht staan. Dit zorgt voor meer energie en betere resultaten op de werkvloer. Waardengedreven vakmanschap ademt kwaliteit en passie en is een voorwaarde voor de beste zorg aan jeugdigen en hun ouders/verzorgers.

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst leer je:

  • het belang van waarden voor jezelf en de ander en hoe dat kan helpen om je met energie en vanuit de bedoeling, te blijven inzetten voor jeugdigen en hun ouders.
  • de kracht van met elkaar praten over de betekenis van waarden binnen je organisatie of beroepsgroep, zodat je weet wat je te doen staat.

Opzet en werkwijze

Tijdens de inspiratiebijeenkomst beeldt acteur en auteur Kees van Loenen met een theatermonoloog verhalen uit over professionals en hun vak. Het publiek ervaart en voelt wat niet altijd hardop wordt uitgesproken. Vanuit die (h)erkenning gaan we in gesprek met elkaar. Over je vak, je drijfveren en je motivatie. En we gaan op zoek naar verbinding. Met jezelf én met je vakgenoten. Samen kijken we naar hoe we van vooral regelgedreven werken naar meer waardengedreven werken kunnen gaan. Want alleen samen kunnen we het verschil maken en impact genereren.

“Kees geeft ons een ander perspectief op ons denken en doen, doordat hij niet uit de beroepsgroep komt. Daardoor leer je anders te kijken naar je eigen beroep en vakmanschap. Het haalt je uit je eigen stramien.”

Voor wie?

De inspiratiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen die werkt met jeugdigen en hun ouders.

Aanmelden

Meld je gratis aan voor de eerstvolgende inspiratiebijeenkomst via onderstaande link. Afmelding uiterlijk 2 werkdagen tevoren. Bij niet verschijnen of afmelding korter dan 2 werkdagen tevoren wordt €50,- in rekening gebracht.

Inspiratiebijeenkomst Waardengedreven vakmanschap

Aan de hand van een opname van de theatermonoloog van acteur Kees van Loenen maak je kennis met waardengedreven vakmanschap.

14 september 2023 13:30 - 17:00 Online, via Zoom

Nieuw: vervolgtraining ‘Waardengedreven vakmanschap’

Het NCJ ontwikkelde samen met Wilde Kastanje een vervolg op de workshop ‘Waardengedreven vakmanschap’. Hoe ziet waardengedreven werken eruit in de dagelijkse praktijk? Hoe gebruik je waardengedreven werken in jouw gesprekken met ‘de ander’? Tijdens deze training leer je met de ‘IK JIJ WIJ werkmethode’ te komen tot gesprekken waarin zowel jouw waarden als die van de ander vertegenwoordigd zijn. Bekijk hier meer informatie en meld je aan.

De inspiratiebijeenkomst 'Waardengedreven vakmanschap' wordt ook aangeboden als incompany workshop.

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.