Webinar 3: Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten

6 juni 2024 12:00 - 13:00 Online

Het thema van de Week voor Jeugdgezondheid is dit jaar ‘Ruimte voor preventie’. Hieromheen geven onze NCJ-adviseurs in deze week verschillende webinars die beeldbepalende onderwerpen belichten vanuit een unieke invalshoek. In het derde webinar staat generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten centraal.

Webinar 3: Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten

Voorkomen is beter dan genezen! Duurzaam en integraal preventiebeleid beschermt en bevordert de gezondheid en ontwikkeling van alle kinderen. Een impactvolle preventieve aanpak begint dichtbij kinderen, jongeren en hun gezinnen, ofwel lokaal.

In het derde webinar in de reeks staat de verbinding van gemeenten en de JGZ centraal. Heb jij scherp welke activiteiten en/of interventies er in jouw gemeente beschikbaar zijn voor verschillende doelgroepen (jeugd en gezinnen)? Wil jij ook aan de slag met duurzame preventie? NCJ-adviseurs Mark Weghorst en Merian Bouwmeester verschaffen inzichten, kennis en adviezen voor het vormgeven van (lokaal) preventiebeleid. Ook wordt belicht hoe gemeenten, in samenwerking met de jeugdgezondheidszorg, daarin het verschil kunnen maken. Er wordt ingezoomd op de kern van bewezen effectieve interventies en richting gegeven aan de cruciale rol die beleidsmedewerkers spelen in het bieden van een gezonde, veilige en kansrijke toekomst voor de jeugd.

Voor wie is dit webinar geschikt?

Dit webinar is interessant voor alle beleidsadviseurs en stafmedewerkers in de jeugdgezondheid, beleidsmedewerkers sociaal domein bij gemeenten en beleidsmedewerkers in het onderwijs (inclusief samenwerkingsverbanden passend onderwijs). De kennis is verder breed inzetbaar voor alle professionals die werken met kinderen, jeugdigen en hun gezinnen.

Meer evenementen en aanmelden

Tijdens de Week voor Jeugdgezondheid worden er gedurende de hele week verschillende evenementen gehouden. Bekijk hier het volledige programma of meld je direct aan!

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.