Landelijke ’20-20-2′ bijeenkomst visus instructeurs

4 september 2024 13:30 - 16:30 NCJ, Churchilllaan 11 (7e etage), 3527 GV in Utrecht

Het Netwerk Zicht op Buiten, het Oogfonds en het NCJ slaan de handen in elkaar en bieden alle visus instructeurs een 20-20-2 bijeenkomst aan om ook jullie vanuit jullie rol te ondersteunen in de preventie van myopie. Hoe kunnen we, kijkend door de LPK -bril, met kennis van inhoud en gedragsverandering, de toename van bijziendheid onder de jeugd en de ’20-20-2′ leefstijlregel onder de aandacht brengen? Inspiratie, actuele kennis, uitwisseling met collega’s en een hele leuke verrassing staan jullie te wachten op 4 september 2024.

Kernbegrippen uit het Landelijk Professioneel Kader zijn, wat we ook wel noemen, de 3 P’s:

  • Preventie als drijfveer
  • (Professionele) ruimte voor vakmanschap
  • Passende zorg op maat

Het is dit preventie hart waardoor we ook samen uitdragen dat zorg levens redt en preventie generaties en daarmee kan JGZ het verschil maken. Door inzet op zowel geïndiceerde , selectieve als universele preventie/collectieve preventie kunnen we de groei van het kinderoog en de oogproblemen remmen.

Cijfers uit Azië tonen aan dat 80% tot 90% van de 17- en 18-jarigen tegenwoordig bijziend is. Ook in Europa wordt dit probleem gesignaleerd; de helft van de Europese jongeren is bijziend en het aantal kinderen met oogproblemen groeit.

Daarom nodigen we, in samenwerking met de AJN ambassadeur Visus in Zicht Vasanthi Iyer, alle visus instructeurs in Nederland uit om ook vanuit hun rol samen met ons op te trekken. Tijdens een landelijke bijeenkomst bij het NCJ op 4 september van 13.00-16.30 uur. Gaan we met elkaar kijkend door de LPK -bril uitwisselen hoe we de toename van bijziendheid onder de jeugd en de 20-20-2 leefstijlregel onder de aandacht kunnen brengen?

Aanmelden

Sluit je aan of tip je collega visus instructeur! Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier. Accreditatie wordt aangevraagd.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.