In gesprek over taboes

Bijeenkomst voor aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld

11 juni 2024 13:00 - 16:00 Online

Tijdens deze bijeenkomst verzorgt Marthine Bos vanuit Pharos samen met Jacobien Verbaan van GGD Groningen een interactieve sessie over cultuursensitieve communicatie en het bespreken van taboe-onderwerpen. Hierbij richten zij zich op het perspectief van de aandachtsfunctionaris kindermishandeling en huiselijk geweld. Zowel de relatie met de cliënt als de relatie met de zorgprofessional binnen de eigen organisatie zal hierbij aan bod komen. Aan de hand van concrete casuïstiek zal er ruimte zijn voor het uitwisselen van ervaringen en doen van oefeningen.

Over de sprekers

Marthine Bos is werkzaam als medisch antropoloog, trainer en gezondheidsbevorderaar in de zorg voor asielzoekers en nieuwkomers. Zij is werkzaam voor zowel GGD IJsselland als voor Pharos. Marthine heeft jarenlange ervaring op het thema interculturele competent zijn, communicatie en gezondheidsvaardigheden.

Jacobien Verbaan is sinds vier jaar praktijkbegeleider JGZ binnen GGD Groningen. Haar aandachtsgebied is het voortgezet onderwijs en zij is samen met twee andere collega’s aandachtsfunctionaris huiselijk geweld.

Praktische informatie

Dit is een besloten bijeenkomst voor aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld. Ben je via mail nog niet uitgenodigd? Mail dan naar NCJ-adviseur Melissa Bastiaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.