Première documentaire JGZ

3 juni 2024 14:00 - 18:00 Het Huis Utrecht (Boorstraat 107, Utrecht)

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) staat voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Preventief investeren in gezondheid is investeren in de toekomst van generaties. In de eerste week van juni organiseert het NCJ daarom de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. Op maandag 3 juni trappen we af met de première van de documentaire: ‘Preventie: ons vak!’

Programma première

De première vindt plaats in Het Huis Utrecht en het programma omvat ook diverse gastsprekers. In deze documentaire, die is gemaakt in samenwerking met documentairemaakster Renate Tromp, staat preventie in de JGZ centraal. Het programma van de première zal plaatsvinden tussen 14.00 uur en 17.00 uur, met inloop vanaf 13.30 uur en een afsluitende borrel direct na afloop van het plenaire programma.

Lees hier alles over de première.

NCJ Preventie Prijs

Tijdens de première reikt het NCJ ook de ‘NCJ-Preventie Prijs’ uit. Een prijs voor die ene speciale professional die van preventie een vak heeft gemaakt. De professional die op opvallende, speciale, unieke of (eigen)wijze betekenis geeft aan het realiseren van de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Kortom: een gamechanger die niet bang is om van de gebaande paden af te wijken en zich tomeloos inzet om bij te dragen aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van generaties. Met de NCJ-Preventie Prijs bekronen we subliem en inspirerend vakmanschap voor jeugdgezondheid!

Hier alles over lezen of iemand aandragen voor nominatie? Dat kan hier.

Meer evenementen en aanmelden

Tijdens de Week voor Jeugdgezondheid worden er gedurende de hele week verschillende evenementen gehouden. Bekijk hier het volledige programma of meld je direct aan!

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.