Onderwerp

Week voor Jeugdgezondheid

In de eerste week van juni organiseert het NCJ de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. Het thema dit jaar is ‘ruimte voor preventie’.

De NCJ Preventie Prijs

Tijdens de Week voor Jeugdgezondheid reikt het NCJ de ‘NCJ Preventie Prijs’ uit. Een prijs voor die ene speciale professional die van preventie haar of zijn vak heeft gemaakt. Deze professional onderscheidt zich door op opvallende, speciale, unieke of eigenwijze wijze bij te dragen aan het realiseren van de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Kortom, we zoeken naar een gamechanger die niet schroomt om van de gebaande paden af te wijken en zich volledig inzet om generaties te helpen gezond, veilig en kansrijk op te groeien. Met de NCJ Preventie Prijs willen we excellent en inspirerend vakmanschap op het gebied van jeugdgezondheid erkennen en belonen!

Wie verdient volgens jou de NCJ Preventie Prijs 2024?

Misschien ken jij iemand die zich inzet voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind door onderzoek te doen? Of een professional binnen het jeugddomein die lef toont in het werk en van de gebaande paden afwijkt? Wellicht ken je iemand die steeds weer vernieuwende aanpakken bedenkt om de weerbaarheid van jeugdigen te versterken?

Om iemand in te zenden, dient deze persoon in ieder geval te voldoen aan de volgende criteria. De persoon die je inzendt:

  • Zet zich op unieke wijze in voor het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van kinderen en jeugdigen in Nederland;
  • Is als professional werkzaam in de geboortezorg, jeugdgezondheidszorg, kinderdagopvang of in het onderwijs;
  • Is in de gelegenheid om eventueel aanwezig te zijn tijdens de prijsuitreiking op maandag 3 juni in het Huis Utrecht.

De inzendingen zijn gesloten (je kon iemand inzenden tot 13 mei 2024). De juryleden gaan binnenkort in beraad om drie genomineerden te selecteren. 

Jurering

Uit alle inzendingen worden drie kandidaten door een speciaal aangestelde jury genomineerd; genomineerden (en de inzenders) zullen hierover worden geïnformeerd. De jurering vindt plaats onder de bezielende leiding van:

  • Igor Ivakic, directeur NCJ
  • Carolien de Groot, oprichter en directeur-bestuurder van JES Rijnland
  • Florien van der Windt, directeur Publieke Gezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Uitreiking

De winnaar van de NCJ Preventie Prijs wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke aftrap van de Week voor Jeugdgezondheid op maandagmiddag 3 juni in Het Huis Utrecht (14.30 tot 17.30 uur).

Contact en meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met één van onze communicatieadviseurs via communicatie@ncj.nl.

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.