JGZ Live! #11

29 mei 2024 15:00 - 16:30 Online

In JGZ Live! komt JGZ Nederland online samen.  Collega’s uit het hele land en vanuit allerlei rollen – professionals, staf- en beleidsmensen en managers – kunnen elkaar hier ontmoeten. En steeds vaker zien we dat bondgenoten van buiten de JGZ,  die preventie een warm hart toedragen, ook aansluiten.

In 2024 wordt JGZLive! divers ingevuld, maar steeds vanuit het thema doorontwikkeling én op het vertrouwde tijdstip van 15.00-16.30 uur. JGZ Live! op 29 mei gaat over De Staat van het Gezin 2024.

Deze editie: Gezinsvriendelijk samenleven, De Staat van het Gezin 2024

De Staat van het Gezin 2024 (een initiatief van NCJ, Voor Werkende Ouders, WIJ-Media, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang) is net verschenen. Naast een overzicht van de manier waarop ouders in het nieuws komen, zijn ook kwantitatieve gegevens op een rij gezet. Centraal in het rapport staat de peiling naar de “staat van het gezin” die afgelopen voorjaar is gehouden.

Wat vinden deskundigen? Hoe verhouden we ons als vakmensen die zich bezighouden met gezinnen tot de uitkomsten? Een belangrijke reden om de Staat van het Gezin uit te brengen is het streven naar een ondersteunende context voor alle gezinnen, een oudervriendelijke samenleving en structurele aandacht voor de staat van gezinnen. Hoe kunnen vakmensen hier een bijdrage aan leveren?

De sessie wordt gemodereerd door Mark Weghorst (NCJ), samen met Marjet Winsemius van Voor Werkende Ouders. Zij kennen alle ins en outs van de peiling, het onderzoek, de interviews en de achterliggende gedachten die ouders meegaven in de peiling.

 

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.