Beleid JGZ

Het NCJ, GGD GHOR Nederland, ActiZ Jeugd, AJN, V&VN en CPZ stellen het landelijk advies voor de JGZ in tijde van corona regelmatig bij. Hieronder vind je het meest recente landelijke advies. 

Update 17 september

Per 25 september is de 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Wel blijft het verstandig om afstand te houden en elkaar de ruimte te blijven geven. 

Voor de JGZ betekent dit dat het inplannen van consulten kan worden aangepast, waarbij de mogelijkheid weer geboden kan worden om beide ouders naar een consult te laten komen. Houd bij het inplannen waar mogelijk wel rekening met ouders die graag afstand blijven houden (en bijvoorbeeld niet in een volle box-ruimte willen verblijven). De overige basismaatregelen blijven nog bestaan: zorg voor voldoende frisse lucht, blijf thuis bij klachten en laat je testen, was je handen, hoest en nies in je elleboog. 

Per 20 september vindt er een aanpassing plaats binnen het PO/KDV. Wanneer er binnen een klas/groep een enkele besmetting is hoeft niet de gehele klas/groep in quarantaine. Wanneer er een clusterbesmetting in de klas/groep is, kan er mogelijk wel quarantaine worden geadviseerd.  

Binnen het voortgezet onderwijs zullen er per 25 september geen verdere maatregelen meer zijn. Groepen mogen weer groter zijn dan 75 en mondneusmaskers zijn dan niet meer verplicht.

Deel dit met je netwerk

Landelijk Adviesteam Corona JGZ

Het landelijk adviesteam wordt vertegenwoordigd door GGD GHOR Nederland, ActiZ Jeugd, AJN, V&VN, CPZ en het NCJ. Het adviesteam komt regelmatig samen en behandelt vragen en signalen uit het veld. Op basis hiervan komen er regelmatig updates op het landelijk beleid uit.

Heb je vragen of opmerkingen rondom het landelijke beleid voor de JGZ? Neem contact op met het landelijk adviesteam via corona@ncj.nl.

Mail corona@ncj.nl >