Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 29 juni 2023

Toekomstperspectieven van jongeren in tijden van crises

Studente Maritha Goedhart onderzocht de toekomstperspectieven van jongeren en of dit gerelateerd is aan hun opleidingsniveau. Ze deelt haar bevindingen.

Nieuws 15 maart 2023

Afschaling COVID-19-specifieke adviezen voor de JGZ

Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.

Nieuws 25 november 2022

JGZ-Sectorplan Covid-19

Vanwege de verwachte oplopende Covid-19 cijfers hebben het NCJ en de branche- en beroepsverenigingen een 'JGZ-Sectorplan' gemaakt voor de verschillende scenario's van Covid-19 zoals deze zich mogelijk kunnen gaan voordoen (Verkoudheid, Griep+, Continue Strijd en Worst Case).

NCJ publicatie

JGZ Live! – Opvoeden tijdens de coronacrisis

Bekijk de presentatie van JGZ Live! van 7 april 2021 over: Opvoeden tijdens de coronacrisis. Bekijk de presentatie 'Hoe beleven ouders het opvoeden tijdens de coronacrisis?' van Yvonne Vanneste en Ingrid Staal.

NCJ publicatie

JGZ Live! – De gevolgen van de coronacrisis

Bekijk de presentatie van JGZ Live! van 21 september 2021 over: De gevolgen van de coronacrisis.

Podcast

Coronaverhalen – aflevering 5: jongeren

In deze podcastserie gaat sociaal pedagoog Merel Steinweg in gesprek met jongeren en ouders over hoe zij corona (hebben) ervaren, wat het hen gebracht heeft en hoe zij naar de toekomst kijken.

Podcast

Coronaverhalen – aflevering 4: jongeren

In deze podcastserie gaat sociaal pedagoog Merel Steinweg in gesprek met jongeren en ouders over hoe zij corona (hebben) ervaren, wat het hen gebracht heeft en hoe zij naar de toekomst kijken.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.