Kansrijke Start

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start.

Over Kansrijke Start

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal – op latere leeftijd.

De jeugdgezondheidszorg, geboortezorg, gemeenten en andere samenwerkingspartners in het sociaal en medische domein werken nauw met elkaar samen om die goede start te realiseren binnen het Actieprogramma Kansrijke Start.

Bekijk de website van Kansrijke Start

Het NCJ en Kansrijke Start

Op dit moment biedt het NCJ verschillende preventieve interventies die ingezet kunnen worden binnen het aanbod van Kansrijke Start:

VoorZorg
VoorZorg is een intensief huisbezoek programma voor (zeer) kwetsbare vrouwen die zwanger zijn en te maken hebben met een opeenstapeling van problemen.

Lees meer

 

Stevig Ouderschap (SO)
Stevig Ouderschap geeft gezinnen met een minder makkelijke start een steuntje in de rug. Met huisbezoeken van een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige helpt deze interventie ouders hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten en hun sociale netwerk te versterken.

Lees meer

 

Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften (GIZ)
Met de GIZ-methodiek schat je samen met (aanstaande) ouders en jeugdigen de krachten en zorgbehoeften van het kind en gezin in. Zo kom je tot ondersteuning passend bij de situatie.

Lees meer

 

SamenStarten
Het doel van SamenStarten is het bevorderen van de psychosociale ontwikkeling van kinderen, door onder andere het inventariseren van de risico- en beschermende factoren, het volgen van de opvoedingssituatie, het bekrachtigen van de ouderlijke competenties en de toeleiding naar zorg op maat.

Lees meer

 

Incompany aanbod

Ook heeft het NCJ een incompany aanbod met workshops en trainingen over onder andere preventiedenken, aansluiten bij ouders, Early Life Stress, armoede.

Bekijk het incompany aanbod

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.