Nieuws 29 februari 2024

Hoe loopt het prenataal huisbezoek door de JGZ? Vul de jaarlijkse NCJ-monitor in!

Hoe is het prenataal huisbezoek door de JGZ opgepakt sinds de inwerkingtreding van de wet? Wat gaat goed? Hoe en met wie vinden de gesprekken plaats? Met deze jaarlijkse NCJ-monitor volgen we de ontwikkelingen rond het PHB JGZ op landelijk niveau om prenatale steun van de JGZ aan zwangeren en/of gezinnen in een kwetsbare situatie doorlopend te versterken. Deel jouw ervaringen met het uitvoeren van het PHB JGZ door de vragenlijst voor 11 april in te vullen! Deze vragenlijst is bedoeld voor jeugdverpleegkundigen die het PHB JGZ uitvoeren. 

Vul de vragenlijst in (uitvoerend verpleegkundigen)

De deadline voor het invullen van de vragenlijsten is 11 april. De vragenlijst bestaat uit ongeveer 30 vragen; er zijn geen goede of foute antwoorden. De vragenlijst kan niet tussendoor worden opgeslagen.

Duiding van de resultaten

De resultaten van deze monitor worden besproken en gezamenlijk geduid met uitvoerend verpleegkundigen tijdens een online bijeenkomst op woensdag 12 juni van 14.00 tot 14.30 uur.  Als je een uitnodiging en zoomlink wenst te ontvangen voor deelname aan deze bijeenkomst dien je je e-mailadres achter te laten in de vragenlijst.

De monitor PHB JGZ 2023 en de duiding sessie na afloop heeft geleid tot het wetenschappelijk artikel ‘Eerste verkenning in de jeugdgezondheidszorg van de implementatie van het prenatale huisbezoek door de jeugdgezondheidszorg (JGZ)’ dat nu ter publicatie voorligt bij het wetenschappelijk Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg.

Over de jaarlijkse monitor PHB JGZ

Het NCJ monitort sinds 2023 waar we met elkaar staan sinds de wet Prenataal huisbezoek door de JGZ is ingevoerd. Deze jaarlijkse NCJ-monitor ‘Prenataal huisbezoek door de JGZ’ (PHB JGZ) volgt de ontwikkelingen rond het PHB JGZ op landelijk niveau om prenatale steun van de JGZ aan zwangeren en/of gezinnen in een kwetsbare situatie doorlopend te versterken.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.