Nieuws 23 november 2022

Help mee! Balansmeter voor ouders

We horen graag de ervaringen en meningen van ouders over hun draagkracht. Er spelen momenteel veel zaken die de draagkracht van ouders kunnen beïnvloeden. Daarom kunnen ouders vanaf 24 november de Balansmeter weer invullen. Help je mee met het verspreiden van de Balansmeter onder ouders?

Naar de Balansmeter

Vragenlijst voor (aanstaande) ouders

Om zicht te krijgen op hoe het gaat met (aanstaande) ouders, wordt de vragenlijst van de Balansmeter gebruikt. Deze vragenlijst voor ouders bevat 10 vragen waarmee we zicht krijgen op de draagkracht en draaglast van (aanstaande) ouders op dit moment. Onderdeel hiervan is de vraag: heb je wel eens zorgen over geld? Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 2 minuten. De Balansmeter kan van 24 november tot en met 15 december 2022 worden ingevuld.

 

Tip!

Laat beide ouders de Balansmeter invullen; dit leidt vaak tot een mooi gesprek over ouderschap met elkaar.

Help mee!

We hopen natuurlijk dat de Balansmeter door veel ouders wordt ingevuld. Wil jij ons helpen met het verspreiden van de vragenlijst onder ouders? Print de poster en bekijk onze tips en deelbare berichten.

Vul de Balansmeter in

Achtergrondinformatie

De Balansmeter is op systematische wijze ontwikkeld door de Universiteit Utrecht in samenwerking met ouders, praktijk en wetenschap en bedoeld om het ouderperspectief een stem te geven.

Ouderschap en stress

Het ouderschap is één van de grootste uitdagingen van het leven. Investeren in een positieve beleving van het ouderschap is een belangrijke beschermende factor voor het veilig en gezond opgroeien van kinderen. Ouderschap is één van de vier pijlers uit de landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda.

Peiling professionals – over geldzorgen

In oktober is een tweede peiling gedaan onder professionals over geldzorgen met de volgende vragen: Zien we als professionals inderdaad meer mensen met financiële problemen? Hebben wij het zelf wellicht ook financieel zwaarder gekregen?

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.