Veel gestelde vragen (FAQ)

Veel gestelde vragen

1. Wanneer stel je een vraag als VoorZorgverpleegkundige bij VoorZorgconsult?

In hoeverre is het nodig om een casus aan VoorZorg Consult voor te leggen als ik als VoorZorgverpleegkundige van mening ben, en na overleg met directe collega’s, dat VoorZorg een passend programma is maar de cliënte niet voldoet aan de harde criteria?

Lees hier het antwoord van het VoorZorgconsult >>

2. Hoe ga je om als je een vraag krijgt voor VoorZorg terwijl het kind al (bijna) geboren is?  

We krijgen vaak de vraag wat te doen bij casussen waarbij de cliënt al een kind heeft. Dit zou dus inhouden dat VoorZorg niet start in de zwangerschap, maar na de geboorte. Kan dit?

Bekijk hier het antwoord >>

3. Waarom wordt VoorZorg door de JGZ uitgevoerd, en niet door een andere organisatie?

We krijgen bij het NCJ vaker de vraag: waarom wordt VoorZorg bij de jeugdgezondheidszorg uitgevoerd? Hier past een genuanceerd antwoord. Er zijn veel redenen om voor de jeugdgezondheidszorg te kiezen als uitvoeringsorganisatie. Maar het is niet expliciet dat het persé een jeugdgezondheidszorg organisatie moet zijn. Als een organisatie op basis van haar werkzaamheden aan de kwalificaties kan voldoen, en met de in het werkgebied werkzame JGZ en verantwoordelijke gemeenten tot een langdurige gedegen overeenkomst kan komen, zou deze organisatie ook VoorZorg kunnen uitvoeren.

Lees hier het volledige antwoord en bekijk de kwalificaties >>

Deel dit met je netwerk