VoorZorg

VoorZorg is een intensief huisbezoek programma voor (zeer) kwetsbare vrouwen die zwanger zijn en te maken hebben met een opeenstapeling van problemen.

Aanmelden zwangeren

Ken je een jonge zwangere vrouw die in aanmerking komt voor het programma VoorZorg? Neem dan contact op met de deelnemende JGZ-organisatie in jouw regio.

Bekijk deelnemende JGZ-organisaties en gemeenten

Bekijk contactgegevens >

De aanmeldprocedure

In gemeenten waar VoorZorg wordt uitgevoerd kan verwijzing / toeleiding van aanstaande moeders plaatsvinden naar de VoorZorgverpleegkundige. De aanmeldprocedure daarvoor is als volgt:

  • Van de VoorZorgverpleegkundige in jouw regio heb je wellicht al informatie ontvangen over de procedure en criteria voor toeleiding naar VoorZorg. Zo niet, dan kun je informatie hierover opvragen bij de aan VoorZorg deelnemende JGZ-organisatie in jouw regio. Voor contactgegevens van deze organisaties kun je contact opnemen met het NCJ via voorzorg@ncj.nl of (06) 13 13 64 99. Je kunt de procedure en criteria voor toeleiding vinden in het document ‘Kennismaking en selectie’.
  • Als een aanstaande moeder belangstelling heeft voor VoorZorg en zij voldoet aan de toeleidingscriteria, doe dan samen met moeder de aanmelding bij de betreffende organisatie of VoorZorgverpleegkundige. De VoorZorgverpleegkundige houdt vervolgens een kennismakingsgesprek met de aanstaande moeder, informeert haar over de inhoud en werkwijze van het programma en gaat na of zij inderdaad in aanmerking komt voor VoorZorg.
  • Als de aanstaande moeder niet in aanmerking komt voor het programma, dan bespreekt de VoorZorgverpleegkundige dit met je en zal zij samen met jou mogelijke alternatieven onderzoeken.
  • Als de aanstaande moeder wel in aanmerking komt voor het programma, koppelt de VoorZorgverpleegkundige dit aan je terug. Zij informeert de aanstaande moeder nogmaals over het programma en de voorwaarden voor deelname. Als de aanstaande moeder hiermee instemt, start het programma.

Informatieve animatie voor ouders

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.