VoorZorg

Welkom op de subsite over VoorZorg. VoorZorg is een opvoed-, leefstijl, gezondheids- en ontwikkelingsondersteuningsprogramma, gericht op jonge vrouwen tot 25 jaar die zwanger zijn van hun eerste kind en weinig of geen opleiding hebben genoten. Zij krijgen preventieve verpleegkundige ondersteuning tijdens hun zwangerschap en de eerste twee levensjaren.

VoorZorg in ontwikkeling!
Het NCJ werkt aan de doorontwikkeling van VoorZorg. Dat betekent dat de informatie (inclusief alle downloads) op www.voorzorg.info binnenkort geactualiseerd en aangepast wordt. Tot 1 maart 2018 mag informatie en materiaal dat je hier vindt gebruikt worden. Na 1 april 2018 verzoeken we je vriendelijk om www.voorzorg.info nogmaals te raadplegen voor actuele informatie en downloads. Bedankt voor je begrip.
Vragen? Neem contact op met Lieke van der Meulen.

Bekijk alvast de nieuwe factsheet VoorZorg of ga door naar de VoorZorg infographic

Wat is VoorZorg?


VoorZorg bestaat uit een intensief schema van huisbezoeken door ervaren VoorZorgverpleegkundigen. De huisbezoeken beginnen in de zestiende week van de zwangerschap en gaan door tot het kind 2 jaar is.

Lees verder

Achtergrond


VoorZorg is onderzocht en effectief gebleken voor preventie kindermishandeling en verbetering van de gezondheid van moeder en kind. Voor de doorontwikkeling van het programma lopen er diverse onderzoeken en projecten.

Lees verder

Ledensite


Op de ledensite kun je als VoorZorgorganisatie inloggen. Je vindt daar ondersteunende documenten en informatie voor de implementatie en uitvoering van VoorZorg.

Lees verder


Het VoorZorg verhaal