Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 5 oktober 2023

Waardengedreven vakmanschap: een zoektocht naar passie en plezier in je werk

In deze tijd van schaarste en de zoektocht naar passie en plezier in je werk, is aandacht voor waardengedreven vakmanschap een noodzaak. Om hier richting aan te geven organiseert het NCJ op 29 november 2023 een Symposium: ‘Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de JGZ’.

Nieuws 20 september 2023

Symposium ‘Waardengedreven werken in de JGZ’: het uitgebreide programma

Op woensdagmiddag 29 november organiseert het NCJ voor alle JGZ-ers het symposium: “Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de jeugdgezondheidszorg”. Vind hier uitgebreide informatie over het workshopprogramma.

Nieuws 27 juli 2023

Werkconferentie: de Verpleegkundig Specialist in de JGZ

Op 8 juni vond de werkconferentie ‘Van 60 naar 600 verpleegkundig specialisten in de JGZ’ plaats, om de beschikbare kennis, expertise en ervaring over de Verpleegkundig Specialist te delen en samen een start te maken met het ontwikkelen van een landelijke visie op het VS-vakmanschap in de JGZ.

Nieuws 25 april 2023

Van regelgedreven naar waardengedreven werken; hoe dan?

“Waardengedreven vakmanschap is voor mij dat je je mens-zijn helemaal kunt verbinden met je professionele rol”. Met deze uitspraak van Ilse van Kemenade van Wilde Kastanje start de derde testimonial over Waardengedreven vakmanschap, in gesprek met de ander.

Nieuws 29 juni 2022

Investeringsplan post-HBO opleiding tot jeugdverpleegkundige

De afgelopen periode heeft het NCJ bijgedragen aan het ‘Investeringsplan post-HBO opleiding tot jeugdverpleegkundige’. Het recht dat ieder kind heeft op de beste jeugdgezondheidszorg vertaalt zich in het recht dat ieder kind heeft op de best opgeleide jeugdverpleegkundige. In dit bericht lees je meer over de genomen stappen en de stand van zaken.

Nieuws 25 mei 2022

Inspiratiebijeenkomst waardengedreven vakmanschap: “confronterend vanzelfsprekend”

Op 10 mei gingen we met zeven deelnemers in gesprek tijdens een inspiratiebijeenkomst waardengedreven vakmanschap. Door aandacht te vragen voor dit onderwerp kunnen we professionals bevlogen houden. Want als dingen in het werk knagen of niet lekker voelen, dan schuren ze vaak op waarden.

Nieuws 6 april 2021

Inspiratiebijeenkomst Waardengedreven vakmanschap

Speciaal voor JGZ-professionals organiseert het NCJ een inspiratiebijeenkomst over Waardengedreven vakmanschap. Aan de hand van een opname van de theatermonoloog van acteur Kees van Loenen maak je kennis met Waardengedreven vakmanschap. Wat verstaan we eronder? Wat kan het jou brengen en wat levert het de organisatie op? Het is zo ontzettend belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Maar waarom? Meld je snel aan, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.