Nieuws 7 juni 2024

Wrap up: de eerste Week voor Jeugdgezondheid

De eerste Week voor Jeugdgezondheid is voorbij gevlogen! Vanuit het NCJ organiseerden we deze week om beleid, praktijk en onderzoek te verbinden. Om zo aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde en veerkrachtige generaties. Blik samen met ons terug op alle hoogtepunten en positieve reacties en meld je alvast aan voor volgend jaar!

Vanuit Het Huis Utrecht trapten we op maandag 3 juni de allereerste Week voor Jeugdgezondheid af, in het thema ‘Ruimte voor preventie’. Naast de première van de documentaire ‘Preventie: ons vak!’ die we met bijna 170 aanwezigen bekeken, luisterden we naar diverse (gast)sprekers en maakten we de winnaar van de allereerste NCJ Preventie Prijs 2024 bekend. Bekijk hieronder de aftermovie van het evenement!

Aftermovie première documentaire 'Preventie: ons vak!'

De NCJ Preventie Prijs

Dit jaar reikte het NCJ voor de allereerste keer de NCJ Preventie Prijs uit. Een prijs voor een professional die zich onderscheidt door zich op opvallende en unieke wijze in te zetten voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Met de prijs wil het NCJ excellent en inspirerend vakmanschap op het gebied van jeugdgezondheid erkennen en belonen! Lees hier alles over de genomineerden en de uiteindelijke winnaar van de prijs.

Juryleden Carolien en Igor met winnares Kirsten (midden)

Documentaire ‘Preventie: ons vak!’

Tijdens de aftrap van de week startten we het programma met de première van de documentaire ‘Preventie: ons vak!’. In deze documentaire, gemaakt in samenwerking met documentairemaker Renate Tromp, zijn professionals geportretteerd die van preventie hun vak hebben gemaakt. Daarbij gaat het over wat we nu en in de toekomst doen voor gezonde generaties in Nederland en over de vraag wat we samen nog beter kunnen doen. Na het bekijken van de documentaire ontvingen we mooie en waardevolle reacties!

''Deze documentaire moet overal getoond worden. In alle opleidingen, op het consultatiebureau, zelfs op de nationale televisie.''

Documentaire programma

Deze zomer werkt het NCJ aan een programma om op tour te gaan met de documentaire, waarbij we aan de hand van de docu interactief aan de slag gaan met generatiebewust preventiebeleid. Wil jij de documentaire ook zien en/of op de hoogte blijven van ons ‘docu on tour’-programma’? Meld je aan!

Blijf op de hoogte

Webinarreeks: ‘Ruimte voor…’

Gedurende de hele Week voor Jeugdgezondheid werden er verschillende webinars gegeven. Zoals het webinar over generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten. Kijk hieronder alle webinars uit de reeks terug, vind er relevant naslagwerk en duik in de presentaties van onze adviseurs.

Week voor Jeugdgezondheid 2025

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom de Week voor Jeugdgezondheid in juni volgend jaar? Meld je daarvoor aan!

Houd me op de hoogte 

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.