Webinar 4 juni 2024

Webinar terugkijken: (Groot)ouderschap en een gezonde leer- en leefomgeving

Op dinsdag 4 juni om 16.00 uur organiseerden we, in het kader van de Week voor Jeugdgezondheid, het webinar: ‘(Groot)ouderschap en een gezonde leer- en leefomgeving’. Honderden professionals haakten hierbij aan om samen met NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels en klinisch psychologe Marilene de Zeeuw te kijken naar hoe de omgeving van invloed is op onze gezondheid en gedrag. Ook daagden zij ons uit het woord ‘normaal’ uit het woordenboek te halen en te beginnen bij de unieke ouder en baby tegenover ons. Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken.

Terugkijken

Nadat je op de link hebt geklikt, kun je het webinar direct bekijken.

Bekijk het webinar

Bekijk hieronder ook de presentatie uit het webinar.

Bekijk de presentatie

Informatie over het webinar

Wil preventie impact hebben, dan moeten we meer rekening houden met de sociale en fysieke omgeving waarin gezinnen leven, wonen en werken. De JGZ speelt hierin als expert op alle drie niveaus van preventie (selectief- geïndiceerd en universeel) een belangrijke rol. Wat kun jij als JGZ-professional, pleitbezorger van kinderen, bijdragen aan het gezond opgroeien en opvoeden van de jeugd in zijn omgeving?

In het eerste webinar van de reeks staan (groot) ouderschap en de invloed van de leer- en leefomgeving op de ontwikkeling van kinderen centraal. NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels neemt je mee naar hoe de omgeving van invloed is op onze gezondheid en gedrag. De leefomgeving als primaire omgeving waarin een kind opgroeit, maar ook de omgeving waarin we leren, naar de kinderopvang, school en (sportclubs) gaan. Ook professionals maken deel uit van de omgeving van gezinnen en kunnen het verschil maken en ouders ondersteunen bij het zo gezond mogelijk opgroeien.

Tot slot daagt klinisch psychologe en gedragstherapeute Marilene de Zeeuw ons uit het woord normaal uit het woordenboek te halen en te beginnen bij de unieke ouder en baby tegenover ons.

Aanvullende literatuur & tools

Over de Week voor Jeugdgezondheid

In elke eerste week van juni organiseert het NCJ de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. We organiseren verschillende evenementen rondom het centrale thema. Meer weten? Bekijk het hieronder.

Lees hier alles over de Week voor Jeugdgezondheid

 

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.