Webinar 6 juni 2024

Webinar terugkijken: Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten

Op donderdag 6 juni om 12.00 uur organiseerden we, in het kader van de Week voor Jeugdgezondheid, het webinar: ‘Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten’. Honderden professionals luisterden naar de inzichten, kennis en adviezen die NCJ-adviseurs Mark Weghorst en Merian Bouwmeester gaven voor het vormgeven van (lokaal) preventiebeleid. Ook werd belicht hoe gemeenten, in samenwerking met de jeugdgezondheidszorg, daarin het verschil kunnen maken. Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken.

Terugkijken

Nadat je op de link hebt geklikt, kun je het webinar direct bekijken.

Bekijk het webinar

Bekijk hieronder ook de presentatie uit het webinar.

Bekijk de presentatie

Informatie over het webinar

Voorkomen is beter dan genezen! Duurzaam en integraal preventiebeleid beschermt en bevordert de gezondheid en ontwikkeling van alle kinderen. Een impactvolle preventieve aanpak begint dichtbij kinderen, jongeren en hun gezinnen, ofwel lokaal.

In het derde webinar in de reeks staat de verbinding van gemeenten en de JGZ centraal. Heb jij scherp welke activiteiten en/of interventies er in jouw gemeente beschikbaar zijn voor verschillende doelgroepen (jeugd en gezinnen)? Wil jij ook aan de slag met duurzame preventie? NCJ-adviseurs Mark Weghorst en Merian Bouwmeester verschaffen inzichten, kennis en adviezen voor het vormgeven van (lokaal) preventiebeleid. Ook wordt belicht hoe gemeenten, in samenwerking met de jeugdgezondheidszorg, daarin het verschil kunnen maken. Er wordt ingezoomd op de kern van bewezen effectieve interventies en richting gegeven aan de cruciale rol die beleidsmedewerkers spelen in het bieden van een gezonde, veilige en kansrijke toekomst voor de jeugd.

Aanvullende literatuur & tools

Over de Week voor Jeugdgezondheid

In elke eerste week van juni organiseert het NCJ de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties. We organiseren verschillende evenementen rondom het centrale thema. Meer weten? Bekijk het hieronder.

Lees hier alles over de Week voor Jeugdgezondheid

 

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.