Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 27 juli 2023

PATS gaat verder als MAZL!

PATS (Preventieve Aanpak Terugdringen Schoolziekteverzuim) gaat verder onder de vlag van MAZL (Meer Aandacht voor Ziekgemelde Leerlingen).

NCJ publicatie

Integratie van PATS in MAZL

In dit kennisdocument wordt beschreven hoe de methodieken PATS en MAZL op elkaar aansluiten en welke lessen van PATS worden meegenomen in de doorontwikkeling van MAZL.

Nieuws 23 januari 2023

MAZL op het voortgezet onderwijs her-erkend

Recent is de interventie MAZL vo her-erkend op het niveau ‘eerste aanwijzingen voor effectiviteit’

NCJ publicatie

Duurzame preventieve aanpak van schoolverzuim

Artikel geschreven door NCJ-adviseurs Nathalie Drost en Mark Weghorst over de duurzame preventieve aanpak van schoolverzuim.

NCJ publicatie

MAZL handboek

Een interactief, digitaal document voor iedereen die geïnteresseerd is in MAZL en aan de slag gaat met de implementatie hiervan.

Nieuws 28 april 2022

Nieuw handboek MAZL

MAZL is een interventie om schoolverzuim aan te pakken en wordt beheerd door het NCJ. Voor deze interventie is een nieuw handboek ontwikkeld: een interactief, digitaal document voor iedereen die geïnteresseerd is in MAZL en aan de slag gaat met de implementatie van MAZL in de praktijk.

Nieuws 12 november 2021

Steeds meer grip op verzuim

Er wordt steeds meer bekend over de omvang van school(ziekte)verzuim in het onderwijs. Er vinden veel onderzoeken plaats die leiden tot aanbevelingen om in actie te komen. Een aantal artikelen en onderzoeken brengen wij graag onder de aandacht.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.