Coronavirus

Dit is het centrale communicatiepunt ten aanzien van COVID-19 voor de JGZ-professionals. Opgestart door een landelijk adviesteam vertegenwoordigd door het NCJ, brancheverenigingen GGD GHOR Nederland en ActiZ Jeugd, beroepsverenigingen AJN en V&VN en netwerkorganisatie CPZ. Dit team brengt regelmatig advies uit op dit themadossier. Werk je in de jeugdgezondheidszorg en heb je vragen?

Mail corona@ncj.nl >

Advies JGZ

Het NCJ, GGD GHOR Nederland, ActiZ Jeugd, AJN, V&VN en CPZ hebben een landelijk advies opgesteld voor de JGZ in tijde van corona. 

Bekijk het landelijke JGZ-advies

Onderwerpen A-Z

Wat betekent het aangepaste landelijke beleid voor mijn dagelijks werk? Op deze pagina lees je hier meer over per onderwerp. 

Bekijk de onderwerpen A-Z


Kennis en informatie

Er is een grote stroom met informatie over het coronavirus. Op deze pagina vind je links naar relevante kennis, informatie en tools. Voor JGZ-professionals, maar ook voor ouders en jeugdigen. 

Raadpleeg kennisbronnen 

Impact coronacrisis JGZ-organisatie

Supriya Baktawar-Chotkoe, jeugdarts in opleiding bij TNO, heeft onderzoek gedaan naar de impact van de coronacrisis op de JGZ. Zij ging in gesprek met 9 JGZ-professionals van GGD Kennemerland over veerkracht en creativiteit en de betekenis van de pandemie voor de JGZ. Lees meer

Bekijk de factsheet >

Landelijk adviesteam