
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 13 mei 2019
Eind 2018 lanceerde minister de Jonge (VWS) het landelijke actieprogramma Kansrijke Start. Een actieplan om kwetsbare ouders en kinderen de hulp te bieden die ze nodig hebben om hun kind een gezonde, veilige en kansrijke start te geven. In Nederland heeft 14% van de kinderen een valse start bij de geboorte. Door deze valse start krijgen kinderen later vaker problemen en ziektes en komen ze vaker in aanraking met jeugdhulp. De geboorte- en jeugdgezondheidszorg spelen een belangrijke rol bij de preventie hiervan. In ons nieuwe themadossier Kansrijke Start delen we kennis en inspiratie uit het veld en stimuleren we samenwerking.
Preventie begint zo vroeg mogelijk, zelfs al voor de zwangerschap. Met tijdige ondersteuning en begeleiding aan kwetsbare ouders kan worden voorkomen dat kinderen op latere leeftijd problemen krijgen. Deze extra aandacht biedt kansen voor de JGZ om nog steviger in te zetten op preventie en daarnaast wellicht ook ruimte om bewezen effectieve interventies verder te implementeren.
Bekijk het nieuwe themadossier Kansrijke Start >
Het NCJ stimuleert evidence based werken binnen de JGZ en adviseren gemeenten en JGZ-organisaties gebruik te maken van bestaande interventies die werken. Voorbeelden van bewezen effectieve interventies en methodieken die bijdragen aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van kinderen zijn bijvoorbeeld: VoorZorg, Stevig Ouderschap, SamenStarten en Integrale Vroeghulp.
Bekijk de interventiebibliotheek >
Deel jouw initiatieven en voorbeelden met ons en inspireer zo ook anderen. Neem hiervoor contact op met NCJ-adviseur Petra Kletter via pkletter@ncj.nl.
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.
"*" geeft vereiste velden aan