Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 27 juli 2023

Landelijk ontwikkeld door slimme samenwerking: JGZ-webinar voor ouders

Vijf JGZ-organisaties ontwikkelden gezamenlijk een thematisch webinar waarmee JGZ-kennis landelijk naar ouders werd gebracht.

Nieuws 8 december 2022

Zo werk je volgens de bedoeling! Inspirerend innovatieatelier met Wouter Hart.

Tijdens het laatste Innovatieatelier van 2022 ‘Werken volgens de bedoeling’ daagde Wouter Hart ons uit om terug te gaan naar ‘de bedoeling’ en wat dit voor de JGZ zou kunnen betekenen.

Nieuws 29 september 2022

Software robot ontzorgt professionals

De mogelijkheden van robotisering zijn ook voor de jeugdgezondheidszorg zeer interessant. Een software robot imiteert menselijke handelingen achter een computer en ontzorgt daarmee de zorgprofessional. Inmiddels zijn de eerste JGZ-organisaties gestart met een pilot robotisering.

Nieuws 15 juli 2022

Innovatiecafé – Rol softwarerobot bij vaccinaties

Op 24 juni mocht het innovatiecafé op bezoek komen bij de maandelijkse managers meetup om samen met de collega’s Jac Korsten en Koos Timmenga van de GGD Drenthe en Klaas-Jan Molendijk van BCE een presentatie te geven over de Drentsche innovatie case ‘Vaccinaties plannen en informed consent uitvragen met de virtuele collega, de RPA software robot’.

Nieuws 15 juli 2022

Innovatieatelier – De JGZ als opleidingsinstituut? Kansen voor co’s

Een beperkt aantal stageplekken en weinig studenten die kiezen voor een coschap in de jeugdgezondheidszorg. Onbekend maakt onbemind, lijkt het wel. Terwijl nieuwe aanwas juist hard nodig is. Het thema was dan ook: 'De JGZ als opleidingsinstituut? Kansen voor co’s'. Tijdens het innovatieatelier ontwikkelden JGZ-pioniers uit het hele land daarom een toolbox vol ideeën en tips om co’s enthousiast te maken voor de jeugdgezondheidszorg.

Nieuws 26 januari 2022

Innovatieatelier – Stress-sensitief werken binnen de JGZ

Innovatieatelier over stress-sensitief werken.

Nieuws 22 juli 2021

Innovatieatelier – Slim samenwerken, gerobotiseerde mailafhandeling en gezondheid

Innovatieatelier over: Slim Samenwerken: ook op digitale platformen, Gerobotiseerde mailafhandeling in de JGZ, Anders gezond? Nieuwe innovatieve manieren van denken over gezondheid.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.