Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Blog 27 oktober 2022

Wat ik vroeger later wilde worden

Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen: ”Kinderen en dronken mensen spreken altijd de waarheid”. Die dronken mensen ga ik verder niet op in. Zelf kwam ik er na jaren achter dat ik vroeger de waarheid sprak. Als kind. Daar was wel een kleine speurtocht voor nodig.

Blog 29 september 2022

Ga op zoek naar jouw gevoel bij waardengedreven vakmanschap

Het NCJ heeft waardengedreven vakmanschap prachtig op de agenda gezet. Het raakte me direct toen ik het zag. “Hè hè, eindelijk gaan we het daarover hebben binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).

Externe link

Oratie dr. Jako Burgers: werken met richtlijnen en persoonsgerichte zorg sluiten elkaar niet uit

Artikel met relevante links rondom persoonsgerichte zorg.

Externe link

Vertrouwen in de dokter – Kiki Lombarts

'Vertrouwen in de dokter' is een hoofdstuk uit het boek 'Wat is er met de dokter gebeurd?' van Kiki Lombarts. Het hoofdstuk gaat over professional performance in tijden van verzakelijking, versnelling en verharding.

Externe link

Masterdialoog Kiki Lombarts

Kiki Lombarts laat in een masterdialoog zien hoe een aantal krachten in de huidige samenleving onze zorg hebben beïnvloed. Ze ziet een oplossing voor de verdrukking van het vakmanschap in weer meer aandacht voor waarden en dan vooral voor professionele waarden in de zorg.

NCJ publicatie

Presentatie: Persoonsgerichte zorg in richtlijnen: contradictie of paradox?

Presentatie Persoonsgerichte zorg in richtlijnen: contradictie of paradox? door Jako Burgers

Nieuws 29 juni 2022

Investeringsplan post-HBO opleiding tot jeugdverpleegkundige

De afgelopen periode heeft het NCJ bijgedragen aan het ‘Investeringsplan post-HBO opleiding tot jeugdverpleegkundige’. Het recht dat ieder kind heeft op de beste jeugdgezondheidszorg vertaalt zich in het recht dat ieder kind heeft op de best opgeleide jeugdverpleegkundige. In dit bericht lees je meer over de genomen stappen en de stand van zaken.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.