Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 30 augustus 2023

Verdiepingsworkshops voor GIZ-getrainde professionals

Hoe kun je met gebruik van de GIZ-methodiek in gesprekken met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (nog meer) ondersteunen op de thema’s leefstijl, armoede, ouderschap, veerkracht en veiligheid & trauma?

Nieuws 27 februari 2023

GIZ-basistraining vernieuwd

De basistraining van de GIZ-methodiek is volledig vernieuwd en staat klaar op het besloten website gedeelte voor trainers.

Nieuws 27 oktober 2022

Vernieuwde GIZ-basistraining, nu met e-learning

De GIZ-basistraining is vernieuwd en bevat nu ook een e-learning. De e-learning is ook zeer geschikt als opfrisser voor reeds getrainde GIZ-professionals.

Video

GIZ-methodiek: Gezamenlijk Inschatten van Zorgbehoeften

Een gespreksmethodiek om samen te beslissen over passende zorg.

Nieuws 29 september 2022

Nieuw: animatievideo GIZ-methodiek

Beelden zeggen meer dan woorden, daarom is er een animatievideo gemaakt met daarin een introductie op de GIZ-methodiek. GIZ staat voor ‘Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften’, en is een bewezen effectieve methode die opgenomen is in de databank van erkende jeugdinterventies van het NJi.

Externe link

Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming

De Richtlijn Samen met ouders en jeugdige beslissen over passende hulp voor jeugdhulp en jeugdbescherming gaat in op het proces van beoordelen en beslissen over hulp bij vragen en problemen in de opvoeding en ontwikkeling van jeugdigen van nul tot achttien jaar (eventueel verlengd tot drieëntwintig jaar ).

Externe link

Factsheet over het Common Assessment Framework

Het doel van deze factsheet is managers, beleidsmedewerkers en onderzoekers in het veld te informeren over het Common Assessment Framework (CAF)* en hoe het CAF een oplossing kan bieden voor de uitdagingen waar we samen voor staan.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.