Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Webinar

Webinar terugkijken: Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten

In het kader van de Week voor Jeugdgezondheid organiseerde het NCJ het webinar: 'Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten’. Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken.

Nieuws 23 mei 2024

Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg lanceert campagne ‘Meer dan je denkt’; wat kan de JGZ doen?

De Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, kernpartner van het NCJ, lanceert de campagne ‘Meer dan je denkt’ tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger 2024. Lees welke NCJ interventies je kunnen helpen om (het welbevinden van) een jonge mantelzorger vroegtijdig te signaleren en ondersteuning te bieden waar nodig.

Nieuws 26 januari 2024

De GIZ-methodiek als handvat voor de Hervormingsagenda Jeugd

Concrete handvatten en gelegenheid voor optimale monitoring van de Hervormingsagenda Jeugd kunnen geboden worden door de interventie GIZ-methodiek.

Nieuws 30 augustus 2023

Verdiepingsworkshops voor GIZ-getrainde professionals

Hoe kun je met gebruik van de GIZ-methodiek in gesprekken met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (nog meer) ondersteunen op de thema’s leefstijl, armoede, ouderschap, veerkracht en veiligheid & trauma?

Nieuws 27 februari 2023

GIZ-basistraining vernieuwd

De basistraining van de GIZ-methodiek is volledig vernieuwd en staat klaar op het besloten website gedeelte voor trainers.

Nieuws 27 oktober 2022

Vernieuwde GIZ-basistraining, nu met e-learning

De GIZ-basistraining is vernieuwd en bevat nu ook een e-learning. De e-learning is ook zeer geschikt als opfrisser voor reeds getrainde GIZ-professionals.

Video

GIZ-methodiek: Gezamenlijk Inschatten van Zorgbehoeften

Een gespreksmethodiek om samen te beslissen over passende zorg.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.