De basistraining van de GIZ-methodiek is volledig vernieuwd en staat klaar op het besloten website gedeelte voor trainers.
Wat is de GIZ-methodiek?
De GIZ-methodiek is een erkende gespreksmethodiek waarmee de professional samen met (aanstaande) ouders en jeugdigen en eventueel andere professionals de krachten, ontwikkel- en zorgbehoeften van een gezin snel en adequaat in kaart brengt. Zo kom je tijdig tot passende ondersteuning en wordt de eigen kracht versterkt. GIZ staat voor Gezamenlijk Inschatten van Zorgbehoeften.
De basistraining
De basistraining bestaat uit een e-learning en drie 3 vaardigheidstrainingen. De rode draad in de bijeenkomsten zijn de GIZ-uitvoeringsvarianten, met de tools en toepassing daarvan in de gespreksfasen. Het doel van de training is professionals te leren om de methodiek goed uit te voeren. Op dag 1 staat de Signalerings-GIZ met de GIZ-driehoek centraal. Op dag 2 bespreken we de Uitgebreide-GIZ met de GIZ-matrix en op dag 3 hebben we het over de complexere gesprekken en de Multidisciplinaire-GIZ. Nieuw is dat we de houding, gesprekstechnieken en het proces van samen beslissen hebben toegevoegd aan de training.
Na dagdeel 1 kunnen professionals gelijk al aan de slag met de GIZ-methodiek in hun eigen praktijk. De scholing is geaccrediteerd.
Gezocht: kennis en kunde van JGZ (dokters)assistenten
JGZ (dokters)assistenten zijn op dit moment ondervertegenwoordigd bij richtlijnontwikkeling. En dat is een groot gemis! Ben jij werkzaam als JGZ (dokters)assistent? Meld je dan nu aan voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten.
Nieuws20 september 2023
Symposium ‘Waardengedreven werken in de JGZ’: het uitgebreide programma
Op woensdagmiddag 29 november organiseert het NCJ voor alle JGZ-ers het symposium: “Professionals maken het verschil; over waardengedreven werken in de jeugdgezondheidszorg”. Vind hier uitgebreide informatie over het workshopprogramma.
Nieuws30 augustus 2023
Verdiepingsworkshops voor GIZ-getrainde professionals
Hoe kun je met gebruik van de GIZ-methodiek in gesprekken met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (nog meer) ondersteunen op de thema’s leefstijl, armoede, ouderschap, veerkracht en veiligheid & trauma?
Welkom op onze nieuwe website!
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.