Nieuws 27 februari 2023

GIZ-basistraining vernieuwd

De basistraining van de GIZ-methodiek is volledig vernieuwd en staat klaar op het besloten website gedeelte voor trainers.

Wat is de GIZ-methodiek?

De GIZ-methodiek is een erkende gespreksmethodiek waarmee de professional samen met (aanstaande) ouders en jeugdigen en eventueel andere professionals de krachten, ontwikkel- en zorgbehoeften van een gezin snel en adequaat in kaart brengt. Zo kom je tijdig tot passende ondersteuning en wordt de eigen kracht versterkt. GIZ staat voor Gezamenlijk Inschatten van Zorgbehoeften.

De basistraining

De basistraining bestaat uit een e-learning en drie 3 vaardigheidstrainingen. De rode draad in de bijeenkomsten zijn de GIZ-uitvoeringsvarianten, met de tools en toepassing daarvan in de gespreksfasen. Het doel van de training is professionals te leren om de methodiek goed uit te voeren. Op dag 1 staat de Signalerings-GIZ met de GIZ-driehoek centraal. Op dag 2 bespreken we de Uitgebreide-GIZ met de GIZ-matrix en op dag 3 hebben we het over de complexere gesprekken en de Multidisciplinaire-GIZ. Nieuw is dat we de houding, gesprekstechnieken en het proces van samen beslissen hebben toegevoegd aan de training.

Na dagdeel 1 kunnen professionals gelijk al aan de slag met de GIZ-methodiek in hun eigen praktijk. De scholing is geaccrediteerd.

Meer weten over de GIZ

Meer weten?

Nynke Steenbergen

adviseur

Lees meer over Nynke Steenbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.