Nieuws 27 oktober 2022

Vernieuwde GIZ-basistraining, nu met e-learning

De GIZ-basistraining is vernieuwd en bevat nu ook een e-learning. De e-learning is ook zeer geschikt als opfrisser voor reeds getrainde GIZ-professionals.

De GIZ-basistraining is vernieuwd. Steeds meer professionals gaan met de GIZ-methodiek werken. De inhoud van de training focust meer op het trainen van vaardigheden en hoe de GIZ-methodiek toegepast kan worden in de eigen werksituatie. Onderdeel van de GIZ-basistraining is nu ook een e-learning. Deze e-learning kan ook door al getrainde professionals gebruikt worden om kennis op te frissen.

Belangrijk in de vernieuwde basistraining is de introductie op de kernelementen van de GIZ-methodiek. Er waren drie redenen om de training te herzien:

  1. Kwaliteitsborging. Door de inzet van de e-learning en het vernieuwde handboek krijgen alle deelnemers dezelfde inhoud waardoor er een identieke basis ligt, voordat deelnemers naar de basistraining komen.
  2. Goede didactische opbouw in een blended learning-traject. Door de e-learning en de vernieuwe vaardigheidstraining (hier loopt nu een pilot voor) ligt de focus nog meer op het trainen van vaardigheden en programmagetrouw werken.
  3. Effectiever gebruik van de tijd. Door ook via de e-learning kennis aan te bieden kunnen de trainers zich in de fysieke of online bijeenkomsten meer richten op vaardigheden.

De e-learning als opfristraining gebruiken
Voor een aantal organisaties is het al enige tijd geleden dat zij hun professionals hebben getraind. Voor hen is deze e-learning heel geschikt als opfrisser. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Over Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften (GIZ)

Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften (GIZ) is een gespreksmethodiek om samen te beslissen over passende zorg. Met een brede blik kijk je naar de samenhang tussen ontwikkeling, omgeving en opvoeding.

Lees meer over GIZ 

Meer weten?

Nynke Steenbergen

adviseur

Lees meer over Nynke Steenbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.