Veelgestelde vragen

Inschrijven en inloggen

Ik probeer een wachtwoord aan te maken, maar kan deze niet opslaan.

Het wachtwoord kan niet opgeslagen worden als het geen sterk wachtwoord is. Een sterk wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 karakters, waarvan minimaal één hoofdletter, één cijfer en één vreemd teken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

In het inlogscherm op https://jgzacademie.plusport.com klik je op 'Wachtwoord vergeten?'. Er opent een pop-up waar je jouw gebruikersnaam of e-mailadres invult. In het geval van de JGZ academie kan je in beide velden je zakelijke e-mailadres invoeren. Als je e-mailadres bekend is in de JGZ Academie, ontvang je een e-mail om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

De gegevens in 'Mijn Profiel' kloppen niet, maar ik kan deze niet aanpassen via de knop 'Bewerken', wat nu?

Stuur een mailtje naar jgzacademie@plusport.com met je inlognaam, wat er niet klopt en wat de juiste gegevens zijn. Dit passen wij voor je aan.

Ik heb een (geaccrediteerde) e-learning gevolgd, hoe kan ik controleren of mijn Kabiz-nummer geregistreerd is?

Door te klikken op je initialen links bovenaan kom je op jouw profiel terecht. Hier kan je zien of je Kabiz-nummer geregistreerd is. Staat je Kabiz-nummer hier niet geregistreerd? Dan kan je deze toevoegen door op de knop 'Bewerken' te klikken.

Ik heb een (geaccrediteerde) e-learning gevolgd, hoe kan ik controleren of mijn BIG-nummer geregistreerd is?

Door te klikken op je initialen links bovenaan kom je op jouw profiel terecht. Hier kan je zien of je BIG-nummer geregistreerd is. Staat uw BIG-nummer hier niet geregistreerd? Dan kunt u deze toevoegen door op de knop 'Bewerken' te klikken.

Ik wil nieuwe medewerkers toevoegen, hoe doe ik dat?

Medewerkers kunnen zich aanmelden via https://www.jgzacademie.nl/. Na goedkeuring krijgen zij toegang tot de e-learnings van de JGZ Academie. Als het om een grote groep mensen in één keer gaat, kan je nadat je bent ingelogd, onder het kopje 'Links' de gebruikers import vinden. Graag de import invullen en opsturen naar jgzacademie@plusport.com. Wij zorgen voor verwerking.

Ik wil gegevens van meer dan 10 medewerkers bijwerken, hoe doe ik dit handig?

Als je gegevens van meer dan 10 medewerkers wilt invoeren of updaten, kan je een mail sturen naar jgzacademie@plusport.com. Zij kunnen u voorzien van een excelbestand om meerdere gebruikers in te plaatsen, of een excelbestand met de huidige gegevens van de medewerkers toesturen zodat je deze kan aanpassen en terugsturen.

Ik werk niet bij een JGZ-organisatie maar wil graag toegang tot de JGZ academie.

Werk je in een andere sector dan de jeugdgezondheidszorg en wil je graag toegang tot de JGZ Academie? Dan bieden we de mogelijkheid een abonnement te nemen. Een abonnement houdt in dat je toegang krijgt tot de JGZ Academie en alle beschikbare e-learning modules kunt volgen.

De kosten van een individueel abonnement op de JGZ Academie bedragen: €59,- per jaar, €99,- voor 2 jaar en €139,- voor 3 jaar. Aanmelden voor een abonnement op de JGZ Academie.

Organisaties hebben de optie een groepsabonnement te nemen. Dit is per medewerker goedkoper dan een individueel abonnement. Neem hiervoor contact op met secretariaat@ncj.nl

E-learning en toets

Ik heb de toets gedaan, maar het resultaat blijft op 0% staan. Wat moet ik doen?

Als je de toets hebt gedaan en er wordt geen resultaat genoteerd, stuur dan een e-mail naar jgzacademie@plusport.com. Vermeld hierbij je gebruikersnaam en om welke e-learning het gaat.

Mijn scores zijn niet verwerkt, hoe kan dit?

De meest voorkomende redenen van niet-verwerkte scores zijn:

  • De gebruiker heeft langer dan de beschikbare tijd over de toets gedaan. De toets moet opnieuw worden gemaakt, maar dan binnen de gestelde tijd.
  • De gebruiker heeft het hoofdscherm eerder afgesloten dan het toetsscherm waardoor het hoofdscherm de score van het toetsscherm niet meer kan ontvangen en wegschrijven. De toets moet opnieuw worden gemaakt. 
  • De gebruiker heeft de toets via een Citrix-verbinding gemaakt. Via een Citrix-verbinding werkt de toets niet goed. De toets moet opnieuw worden gemaakt, maar dan niet via een Citrix-verbinding.
  • Het kan ook zijn dat op je computer het programma Javascript niet aanwezig is of niet niet up-to-date is. Hierdoor kan het systeem een score niet wegschrijven. Je kan dit controleren door middel van de systeemcheck via www.plusport.com/support/systeemcheck.

Ik heb meerdere keren geprobeerd een e-learning te volgen, maar de e-learning/mijn computer loopt iedere keer vast, wat nu?

Het kan zijn dat op je computer het programma Javascript niet aanwezig is of niet up-to-date is. Hierdoor kan het systeem een score niet wegschrijven. U kunt dit controleren door middel van de systeemcheck via www.plusport.com/support/systeemcheck.

Ik heb Flash nodig om de e-learning te maken, maar dit heb ik niet. Wat nu?

Flash is eenvoudig gratis te downloaden en te installeren via Adobe. Klik hier op 'Nu installeren' en volg de aangegeven stappen. Als je op een computer werkt die eigendom is van je werkgever, neem dan contact op met je eigen IT-afdeling.

Ik zie geen e-learning modules onder het kopje ‘E-learning'.

Dan heeft je superuser jouw inschrijving nog niet goedgekeurd. Zodra deze is goedgekeurd verschijnen de e-learnings onder E-learning.

Ik ben door mijn toets pogingen heen, wat nu?

Iedere keer dat je de toets opent telt als poging. Ook als je de toets alleen wil bekijken. Je vraagt een extra poging aan door een mail te sturen naar jgzacademie@plusport.com. Vermeld hierbij je inlognaam en de naam van de e-learning.

Welk percentage moet ik behalen om voor de toets te slagen?

Voor de e-learning Hartafwijkingen is dit 75%. Voor de e-learning Gezonde slaap en slaapproblemen is dit 80%. Voor alle overige e-learnings is dit 70%.

Certificaten & Accreditatiepunten

Hoeveel accreditatiepunten krijg ik per e-learning?

Bekijk in dit overzicht hoeveel accreditatiepunten je ontvangt.

Ik heb de e-learning afgerond, maar nog geen certificaat ontvangen. Hoe kan dit?

Elke nacht worden de certificaten toegekend. De certificaten worden geplaatst in je eigen gebruikersprofiel. Via je initialen links bovenin het scherm gaat je naar jouw profiel. Kies dan het tabblad 'Mijn certificaten' om je certificaten te bekijken.

Ik heb een e-learning gevolgd en de bijbehorende toets met succes behaald, maar de accreditatiepunten zijn nog niet verwerkt. Hoe kan dit?

Controleer of je registratienummer klopt en al je gegevens goed staan. Als dit het geval is, controleer dan in de lijst ‘Accreditatiepunten’ of voor de door jou gemaakte e-learning de accreditatie is afgegeven of nog in behandeling is.

Ik heb een tijd geleden een e-learning gemaakt maar ik heb sinds kort pas een BIG nummer. Kan ik nog accreditatiepunten krijgen?

Stuur een mailtje naar jgzacademie@plusport.com met je inlognaam en de e-learning waar het om gaat. Dan zorgen wij ervoor dat je de punten alsnog ontvangt.

Overig

Ik heb een functie die niet tussen de opties staat. Kan ik toegang krijgen tot de e-learnings?

Als je kan aantonen dat je toestemming hebt van de organisatie waar je werkt kunnen wij je toegang verlenen. Stuur een mailtje met je gegevens en bewijs van toestemming naar jgzacademie@plusport.com. Daarna maken wij handmatig een account voor je aan binnen de betreffende organisatie.

Ik ben een stagiair. Kan ik toegang krijgen tot de e-learnings?

Ja, dit kan. Klik op ’Inschrijven’. Selecteer in het inschrijfformulier de organisatie waar je stage loopt. Klik bij ’functie’ op de optie stagiair. Vul de rest van het formulier in en vul bij ’BIG-nummer’ 11 nullen in. Klik op de knop bevestig. De superuser van jouw organisatie kan je aanvraag nu goedkeuren.

Ik heb opmerkingen/verbetersuggesties over de e-learningmodule of toets. Waar kan ik dit melden?

Elke e-learning heeft een evaluatieformulier. In dat formulier kan je jouw opmerkingen of verbetersuggesties plaatsen. Regelmatig worden de ingevulde evaluatieformulieren in behandeling genomen en opmerkingen c.q. suggesties verwerkt.

Na het sluiten van de e-learning of toets krijg ik de melding 'Sessie verlopen'.

De melding 'Sessie verlopen' kan verschillende dingen betekenen:

  • Je hebt langer dan 100 minuten in hetzelfde venster gezeten. Hierna word je automatisch uitgelogd.
  • Iemand anders is met dezelfde gebruikersaccount ingelogd. 

Als geen van beide opties van toepassing is kan je contact opnemen met jgzacademie@plusport.com.

Deel dit met je netwerk

Contactpersoon