De Omwenteling

In samenwerking met uitgeverij Instondo en de redactie van OJ (OnzeJeugd.nu) maakt het NCJ de Omwenteling: een serie interviews met bijzondere mensen uit allerlei gebieden die hun licht schijnen op actuele maatschappelijke vraagstukken. Op onderstaande pagina's zijn de interviews in zijn geheel terug te lezen. Ook de losse interviews zijn beschikbaar. Delen is toegestaan mits met bronvermelding naar OnzeJeugd.nu en NCJ.nl. 

De Omwenteling verschijnt als speciale editie bij een abonnement op de OJ, OnzeJeugd.nu: een periodiek (10 keer per jaar) verschijnt met wetenswaardigheden voor en over onderwijs, gemeente en jeugdwerk onder hoofdredactie van Bert Wienen.

De Omwenteling 2022

In het voorjaar van 2022 heeft het NCJ opnieuw zeven bijzondere mensen gevonden om te laten interviewen (opnieuw door Anja Klein). Ditmaal stonden bestaanszekerheid en kansengelijkheid centraal in de interviews.

Lees meer

De Omwenteling 2021

In het voorjaar van 2021 werden zeven mensen uit verschillende gebieden door Anja Klein geïnterviewd over hun ideeën over de tijd ná de lockdown. Wat kunnen we leren van deze periode, wat nemen we mee en wat laten we achter?

Lees meer

Harry Volker Genootschap

Binnen het Harry Volker Genootschap organiseren we toevallige ontmoetingen tussen bijzondere mensen. Die mensen vielen ons op door hun uitspraken over, gedachten over en werkzaamheden voor de jeugd.

Lees meer


Kortingsactie NCJ - OnzeJeugd.nu

Speciaal voor lezers van deze interviews bij het NCJ is er een kortingsactie op een abonnement van OJ, OnzeJeugd.nu.

Lees meer

Contactpersoon

Mark Weghorst

Telefoon: 06 - 25 39 01 13

E-mail: mweghorst@ncj.nl