Nieuws 25 februari 2021

Lockdown special ‘De Omwenteling’

Het NCJ en OnzeJeugd.NU presenteren met trots ‘De Omwenteling’. De lockdown special van het magazine OJ-Actueel. De Omwenteling gaat over de manier waarop we de corona-crisis kunnen aangrijpen om de koers te verleggen en keuzes te heroverwegen om zo tot een nieuwe route te komen.

Na de schoolsluiting in 2020 startten we binnen het NCJ het initiatief ‘De Klas‘ waarin we met JGZ-professionals, onderwijsprofessionals, wetenschappers en andere geïnteresseerden antwoorden vonden voor de vragen die er door de sluiting ontstonden. Dat leverde onder andere de praatplaat ‘De toekomst dichterbij halen‘ op.

Zeven bijzondere denkers

Naast de praatplaat wilden we ook wetenschappers vanuit verschillende sectoren aan het woord laten over hun gedachten bij de toekomst. Zij gaan in op de vraagstukken die zij, vanuit hun vakgebied, zien voor jongeren en de professionals die met hen te maken hebben.

We vroegen daarom zeven bijzondere denkers hierover in gesprek te gaan met journalist Anja Klein. We zijn dank verschuldigd dat zij hun inzichten met ons wilden delen: Bert Wienen, Barbara Baarsma, Ingrid Paalman, Jeroen Lammers, Bram Eidhof, Paul van der Velpen en Mark Levels. De weloverwogen inzichten in De Omwenteling zijn een uitnodiging aan al die denkers om daarin mee te doen en aan te haken.

Beschikbaarheid

Met OnzeJeugd.NU kregen we de mogelijkheid om het in een uitgave samen te voegen. De Omwenteling is als lockdownspecial beschikbaar voor alle abonnees van het blad Onze Jeugd, maar is ook in digitale vorm in te zien.

BEKIJK DE LOCKDOWN SPECIAL ‘DE OMWENTELING’

Of lees de artikelen:

 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.