Harry Volker Genootschap

Het boek. De film. Het verhaal. Harry Volker kent iedereen. Markante mensen betrokken bij de maatschappij staan voor het belang van de jeugd. Zij maken het Harry Volker Genootschap. Verenigd in dit genootschap wordt hun geluid sterker en reikt het verder. Waarom doen zij dat? De menswaardigheid van ieder kind telt. Ieder kind dient gezien te worden. Kruimeltje werd pas mens vanaf het moment dat hij bij zijn naam, Harry Volker, genoemd werd. Daarom is er het Harry Volker Genootschap.

Toevallige ontmoetingen

Binnen het Harry Volker Genootschap organiseren we toevallige ontmoetingen tussen bijzondere mensen. Die mensen vielen ons, als conciërges, op door hun uitspraken over, gedachten over en werkzaamheden voor de jeugd. We vinden het belangrijk dat zij elkaar vinden, vooral omdat ze in hun eigen gebied soms zo eenzaam zijn.

Het genootschap telt inmiddels meer dan vijftig leden. Leden worden door de conciërges benoemd en hebben daar zelf geen zeggenschap in. Uiteraard houden we ons aanbevolen voor nieuwe leden. Die leden ontmoeten elkaar soms tijdens samenkomsten, of, zoals in de Omwenteling, door de samenvoeging van hun verhalen.

In de nabije toekomst werken we bijvoorbeeld aan een reeks podcasts waarin we toevallige ontmoetingen registreren. Ook werken we aan een volgende interviewreeks en plannen weer een bijzondere ontmoeting.

Waarom Harry Volker?

In de Omwenteling van 2022 hebben we dit verhaal wat uitgebreider verteld. Lees hier het verhaal van het waarom van het Harry Volker Genootschap.

De geschiedenis van het genootschap gaat al wat verder terug. In 2018, in het najaar, troffen een paar eerstgedienden elkaar rond gedachten over een ‘Harry Volker School’: een school voor kinderen zoals Kruimeltje beschreven werd in het boek. Een school waar het onmogelijk is om uit te vallen. Een school als een thuis voor de jeugd. Wat als we een school zouden kunnen beginnen waar het niet meer lukt om uit te vallen, omdat het altijd past? Deze bespiegelingen lieten ons niet los. Toen corona kwam startten we het initiatief de Klas, maakten een praatplaat en maakten we met OnzeJeugd.nu de eerste Omwenteling. Onlangs verscheen de tweede Omwenteling en in het afgelopen half jaar kreeg het Harry Volker Genootschap meer en meer vorm. Gaandeweg de ontwikkeling en geïnspireerd door de toevallige ontmoetingen ontstaan nieuwe plannen. Wie weet ooit resulterend in een Harry Volker School…

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.