De veerkracht van ouders

Vandaag, op de Internationale Dag van de Ouder, trappen we onze Week van de Ouder af. Deze hele week zullen we stilstaan bij ouderschap en het aansluiten bij ouders. Dit jaar staat het veerkrachtsysteem van ouders centraal. We beginnen de week met een inleiding in de ouderschaptheorie en de vier buffers die gezamenlijk het veerkrachtsysteem van ouders vormen. Ouderschapsdeskunige José Koster licht in haar artikel 'Bufferend werken met ouders vraagt om vertrouwen van de professional' de buffers toe.

Over de veerkracht van ouders

Om aandacht te vragen voor de veerkracht van ouders heeft ouderschapsdeskundige José Koster het artikel "Bufferend werken met ouders vraagt vertrouwen van de professional" geschreven waarin ze de buffers, het belang van de buffers en het versterken van de buffers van ouderschap toelicht.

"Wanneer je ouders wilt stutten, steunen en succesvol wilt begeleiden zonder hen tegen de haren in te strijken, moet je van goeden huize komen"

Lees het artikel >

Doe mee!

Laat ons weten wat jij doet rondom ouderschap en het aansluiten bij ouders door de hashtag #aansluitenbijouders

Ter afsluiting blikken we dinsdag 9 juni van 15.00 tot 16.30 uur via een online JGZ Live! bijeenkomst met de verschillende experts terug op de Week van de Ouder door met elkaar het gesprek aan te gaan. Hoe kun je de buffers meenemen in je werk? Waar ga je mee door, waar ga je mee beginnen en waar ga je wellicht mee stoppen? 

Meld je aan voor JGZLive! >

Deel dit met je netwerk

Blijf op de hoogte!

Tijdens de Week van de Ouder staan we elke dag stil bij een buffer over de veerkracht van ouders. Wil je dagelijks de artikelen en andere bijdragen automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!

Houd mij op de hoogte >

Contactpersoon
Ouderschap

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: ouderschap@ncj.nl