Onderwerp

Ouderschap

Het ouderschap is één van de grootste uitdagingen van het leven. Investeren in een positieve beleving van het ouderschap is een belangrijke beschermende factor voor het gezond opgroeien van kinderen.

Week van de Ouder

Tijdens de Week van de Ouder wordt extra aandacht gevraagd voor het aansluiten bij ouders en ouderschap. De Week van de Ouder start jaarlijks op 1 juni, de ‘Internationale Dag van de Ouders’. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen om ouders in alle delen van de wereld te waarderen voor hun onzelfzuchtige en levenslange toewijding aan hun kinderen.

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Ouder. Een week om extra stil te staan bij wat het betekent om ouder te zijn. Wat er allemaal bij het ouderschap komt kijken, wat ouders nodig hebben en hoe je daar als professional het beste bij aan kunt sluiten. Het thema dit jaar is ‘solidariteit’.

Elk kind heeft recht op een ouder die zich gezien of gehoord voelt. Een ouder die zich gezien en gehoord voelt, heeft automatisch meer ruimte om het kind te zien en horen.” – José Koster, ouderschapsdeskundige.

Buffer van ouderschap

De solidaire gemeenschap is één van de buffers van ouderschap en heeft oog voor de kwetsbaarheid en complexiteit van het ouderschap; gaat uit van de goede intenties van ouders; kent voorzieningen om ouderschap te steunen waar nodig; investeert in alle ouders; niet alleen in ouders waarmee het goed lijkt te gaan, maar ook in ouders waarmee het minder goed lijkt te gaan. Solidariteit met en tussen ouders onderling.

Ode aan Ouders

Omdat ouders cruciaal zijn voor een gezonde ontwikkeling van het kind wordt opnieuw vanuit de gezondheidsfondsen een Ode aan Ouders gebracht om te zorgen voor meer waardering en steun voor ouders en verzorgers tijdens de eerste 1000 dagen van hun kind.

Op de website zijn tips voor ouders te vinden en zijn ook de campagnematerialen te downloaden.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.