Ouderschap

In dit themadossier lees je meer over ouderschap en oudergericht kijken. Het ouderschap is één van de grootste uitdagingen van het leven. Investeren in een positieve beleving van het ouderschap is een belangrijke beschermende factor voor het veilig en gezond opgroeien van kinderen. Als JGZ-professional heb je hierin een belangrijke rol.

Ouderschapstheorie

Wat verstaan we onder ouderschap, waarom is dit belangrijk en waarin verschilt dit van opvoederschap? Ook wordt de ouderschapstheorie en het bufferdenken van Alice van der Pas uitgelegd.

Lees meer over ouderschap

JGZ en ouderschap

De JGZ kan ouders een laagdrempelige en veilige plek bieden om ervaringen met het ouderschap te delen en vragen te stellen. Dit zou voor ouders én professionals vanzelfsprekend moeten zijn. 

Wat kun jij doen?

Inspiratie & tools

Het NCJ ontwikkelde diverse ondersteuningstools over het thema ouderschap. Daarnaast verzamelen we continue kennis van deskundigen op dit gebied. Gebruik deze pagina ter inspiratie en om in je eigen organisatie aan de slag te gaan.

Laat je inspireren


Advies op maat

Wil je meer weten over ouderschap of vrijblijvend advies over een aanpak in jouw organisatie of gemeente? Neem contact op met Nynke Steenbergen

Contactpersoon

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: nsteenbergen@ncj.nl