Aansluiten bij ouders

Het thema ‘aansluiten bij ouders’ kan rekenen op groot draagvlak in de JGZ. Dit bleek uit gesprekken met ruim honderd JGZ-professionals, managers en staf- en beleidsmedewerkers. Het thema staat op de agenda en er worden al veel initiatieven genomen om beter aan te sluiten bij ouders. Tegelijkertijd zijn er nog veel vragen over hoe je aansluiten bij ouders vormgeeft. In dit themadossier kun je inspiratie opdoen.

Ouderschap

Wat verstaan we onder ouderschap, waarom is dit belangrijk voor JGZ-professionals en hoe zit de ouderschapstheorie en het bufferdenken van Alice van der Pas in elkaar?

Bekijk hier wat we verstaan onder 'Ouderschap'

10 tips voor 'ouderproof' communicatie

Hoe kunnen we ook in onze schriftelijke communicatie zo optimaal mogelijk aansluiten bij ouders van nu? Dit is een veelgehoorde vraag vanuit de JGZ. Het NCJ liet onderzoeken hoe ‘ouder-proof’ JGZ-brieven zijn.

De 10 tips voor 'ouderproof' communicatie


Maatwerk

Wil je meer weten over aansluiten bij ouders, ouderschap en de druk op ouders? Of vrijblijvend advies over een aanpak in jouw organisatie of gemeente? Neem contact op met Nynke Steenbergen. We denken graag mee over aanpak op maat.

Contactpersoon

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: nsteenbergen@ncj.nl